Menu
 

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs bez domes saskaņojuma var parakstīt līgumus līdz 70 000 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs bez domes saskaņojuma var parakstīt līgumus, kuru summa nepārsniedz 70 000 eiro, paredz jaunā sasaukuma domes apstiprinātais pašvaldības nolikums.

Nolikumā atrunāts, ka līgumi slēdzami budžeta ietvaros.

Savukārt pašvaldības izpilddirektors budžeta ietvaros ir tiesīgs parakstīt līgumus par summu, kas nepārsniedz 35 000 eiro. Tāpat izpilddirektors ar rīkojumu ir tiesīgs uzdot citai administrācijas amatpersonai vai darbiniekam pašvaldības vārdā slēgt administrācijas darbības nodrošināšanai nepieciešamos līgumus līdz 14 000 eiro. Līgumus, ko pašvaldības vārdā slēdz pilnvarotas administrācijas amatpersonas vai darbinieki, saskaņo ar izpilddirektoru.

Lēmumus par līgumiem, kas pārsniedz minētās summas, pieņem dome, norādot par līguma noslēgšanu atbildīgo amatpersonu vai struktūrvienību, līguma noslēgšanas termiņu un pilnvarojumu attiecīgajai amatpersonai vai darbiniekam līgumu noslēgt. Šāda kārtība gan neattiecas uz iepirkumu pašvaldības vajadzībām.

Noteikts, ka līgums pirms tā saskaņošanas ar domes juristu jāsaskaņo ar citām struktūrvienībām, kuru kompetencē ir līguma projektā ietvertie jautājumi, ar centrālās administrācijas atbildīgo struktūrvienību vai darbinieku, ja līguma izpilde saistīta ar pašvaldības budžetu. Tāpat nepieciešama saskaņošana ar lēmumprojekta par līguma noslēgšanu sagatavotāju.

Saskaņā ar nolikumu, administratīvo līgumu slēdz izpilddirektors, pamatojoties uz domes lēmumu.

Savukārt sadarbības līgumus ar valsts vai pašvaldību iestādēm, uzņēmumiem, sabiedriskajām organizācijām, kuru priekšmets ir abpusēja sadarbība un kuri nav saistīti ar pašvaldības finanšu līdzekļu izlietojumu, slēdz domes priekšsēdētājs. Par citu sadarbības līgumu slēgšanu lemj dome un līgumu uz domes lēmuma pamata slēdz domes priekšsēdētājs.

Dome ar lēmumu var deleģēt savas pilnvaras pieņemt lēmumus citām pašvaldības institūcijām, kā arī vēlētām un administratīvām amatpersonām, izņemot jautājumos, kas ir domes ekskluzīvajā kompetencē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.