Menu
 

Uz Rīgas apvedceļa no Ķekavas apļa līdz Jelgavas šosejai atjauno segumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - VSIA "Latvijas Valsts ceļi" Attēls - VSIA "Latvijas Valsts ceļi"

Uz Rīgas apvedceļa (Salaspils–Babīte; A5) posmā no Ķekavas apļa līdz Jelgavas šosejai (6,91.–21,28. km) sākta seguma atjaunošana.

Darbus, kuru ietekme uz satiksmes plūsmu ir visnozīmīgākā, būvnieks veiks galvenokārt naktī. Būvdarbu zonā paredzēts ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, satiksmi vakara un nakts stundās (plkst. 20.00–6.00) regulēs ar luksoforu vai to veiks satiksmes regulētāji, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā.

Dienas laikā posmos, kur darbi nenotiek, ierobežojumi nav paredzēti, tomēr nepieciešamības gadījumā arī pa dienu satiksme tiks regulēta un spēkā būs ierobežojumi. Autobraucējiem jārēķinās, ka satiksme būvdarbu posmā var būt palēnināta. 

Seguma atjaunošanas darbu ietvaros veiks izlīdzinošo frēzēšanu. Katras braukšanas joslas ārējā malā, kur konstatēts pastiprināts ceļa segas sabrukums, veiks padziļinātu frēzēšanu un papildu apakškārtas ieklāšanu. Visā būvdarbu posmā ieklās jaunu asfalta dilumkārtu un atjaunos ceļa horizontālo marķējumu, vēsta “Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji.

Darbus plānots pabeigt šā gada oktobrī, tos veic SIA “Binders” par līgumcenu 2 102 278 eiro (ar PVN). Finansējums nāk no papildu piešķirtajiem 100 miljoniem eiro no budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.