Menu
 

Vairākos ceļa posmos Mālpils apkārtnē norisinās remontdarbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Karte - Latvijas Valsts ceļi Karte - Latvijas Valsts ceļi

Vairākos posmos Siguldas novada Mālpils pagastā norisinās ceļa remontdarbi. Šobrīd darbi notiek uz reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums no Jūdažiem līdz Mālpilij, uz Nākotnes ielas Mālpilī (autoceļš Mālpils–Peļņi (V59)), kā arī uz autoceļa Garkalne–Alauksts, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Uz reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) posmā no Jūdažiem līdz Mālpilij (21,20.–36,00.km) notiek asfalta seguma atjaunošanas būvdarbi. To laikā plānots labot ceļa profilu un iesēdumus, ieklāt jaunu asfalta dilumkārtu. Tāpat darbu laikā izbūvēs jaunas caurtekas zem pamatceļa un nobrauktuvēs, tīrīs grāvjus un izbūvēs jaunas pieturvietu platformas.

Autovadītāji aicināti ievērot ātruma ierobežojumus – remontdarbu posmā maksimālā ātruma ierobežojums ir 70 km/h, būvdarbu zonā – 50 km/h. Ierobežojumi noteikti arī ar vadstatņiem un regulētājiem.

Nākotnes ielā Mālpils centrā (V59) atjaunos ceļa apmales, ietves, veiks brauktuves izlīdzinošo frēzēšanu, profila labošanu un ieklās asfalta dilumkārtu. Būvdarbu noslēgumā abiem ceļiem uzklās ceļa horizontālo marķējumu, uzstādīs satiksmes aprīkojumu.

Uz abiem minētajiem ceļa posmiem darbus veic AS “A.C.B.” par līgumcenu 2 106 092 eiro, kas finansēts no papildu piešķirtajiem 100 miljoniem eiro no valsts budžeta. Darbus plānots pabeigt līdz šā gada oktobra beigām.

Valsts reģionālā autoceļa Garkalne–Alauksts (P3) posmā no krustojuma ar Sigulda–Allaži–Ausmas (V58) līdz grantētajam ceļa posmam (28,1.–37,63.km) notiek seguma atjaunošana. Būvdarbu posmā labos ceļa profilu, iesēdumus un ieklās jaunu asfalta dilumkārtu, kā arī atjaunos caurtekas.

Patlaban šajā ceļa posmā noteikts maksimālā ātruma ierobežojums 70 km/h. Atkarībā no veicamajiem darbiem būvdarbu zonā, satiksme tiks regulēta arī ar luksoforu un būs lokāli ceļa sašaurinājumi.

Darbus veic SIA “Vianova” par līgumcenu 864 785,87 eiro, kas finansēts no papildu piešķirtajiem 100 miljoniem eiro no budžeta. Darbus plānots pabeigt līdz šā gada septembra beigām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.