Menu
 

Satiksmes ministrs apmeklēs pašvaldības, ko šķērsos "Rail Baltica" trase

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits kopā ar “Rail Baltica” projekta ieviesējiem šonedēļ un nākamnedēļ apmeklēs pašvaldības, ko šķērsos topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Tiekoties ar jauno pašvaldību vadību tiks pārrunāta “Rail Baltica” projekta virzība un iesaistīto pušu sadarbības stiprināšana projekta un novadu attīstības mērķu sasniegšanai.

Kā informēja Satiksmes ministrijā, 6.augustā ministrs un projekta ieviesēji no “RB Rail AS” un “Eiropas dzelzceļa līnijām” apmeklēs Siguldu. Nākamnedēļ plānotās tikšanās: Bauskā 9. augustā, Ropažos 11. augustā un Limbažos 13. augustā. Līdzīgas tikšanās turpmāk šomēnes tiks organizētas arī Ķekavā, Olainē un Mārupē.

 ““Rail Baltica” dzelzceļa infrastruktūra tiek būvēta daudzām nākamajām desmitgadēm, tāpēc ir svarīgi visu iesaistīto pušu efektīvu sadarbību nodrošināt katrā projekta īstenošanas posmā. Pašlaik notiek “Rail Baltica” pamattrases projektēšanas darbi visā Latvijā, un šis ir īstais brīdis, lai ar jauno novadu vadību un speciālistiem mēs kopīgi meklētu labākos risinājumus, kā “Rail Baltica” līnija iekļausies katrā konkrētajā teritorijā, kādas attīstības iespējas tā sniegs un kādu papildu infrastruktūru var un ir nepieciešams laikus plānot,” tikšanos mērķi skaidro satiksmes ministrs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.