Menu
 

Ķekavas novada dome piešķir naudas balvu 10 000 eiro olimpiskajiem čempioniem Čavaram un Miezim Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Izsakot pateicību par sportistu ieguldīto darbu un atbalstot viņu turpmāko sportisko izaugsmi, Ķekavas novada dome trešdien piešķīra ķekaviešiem Agnim Čavaram un Naurim Miezim, kuri Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta godalgas Latvijas 3x3 basketbola komandas sastāvā, katram naudas balvu 10 000 eiro apmērā  pēc nodokļu nomaksas.

Kā informēja pašvaldibā, ar abiem sportistiem piektdien, 6. augustā, klātienē domes ēkā tiksies Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko un domes deputāti.

Kā zināms, 30. jūlijā no Tokijas olimpiskajām spēlēm Latvijā ieradās 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā ir divi ķekavieši – Agnis Čavars un Nauris Miezis. Pēc ielidošanas Latvijā, izlase devās goda braucienā pa Rīgu, kā arī uz interviju olimpiskajā studiju Zaķusalā, lai dalītos savos iespaidos par piedzīvoto Tokijā. Uzreiz pēc tam mūsu novadnieki, Agnis Čavars un Nauris Miezis, Reģionālās pašvaldības policijas pavadībā brauca uz Ķekavu. Ķekavā olimpiešus sagaidīja jauno sportisti, kas bija izveidojuši gatvi gar ielas malām, tādējādi godināt olimpiskos čempionus.

Jau no brīža, kad puiši devās ceļā no Rīgas uz Ķekavu, skatītājiem bija iespēja pieslēgties tiešraidei Ķekavas novada “Facebook” lapā, kuru, gaidot olimpiešus, raidīja no Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa. Šajā tiešraidē varēja kavēties atmiņās par Agņa un Naura sporta gaitu uzsākšanu, runāt gan ar viņu pirmo treneri Andri Eglīti, gan ar viņu ģimenes tuviniekiem, kā arī katram bija iespēja sociālajos tīklos nosūtīt savus sveicienus olimpiskajiem čempioniem un dalīties pozitīvajās emocijās.

Agnis Čavars un Nauris Miezis Ķekavā ieradās skaļu ovāciju pavadīti, un, lai arī iedzīvotāji bija aicināti sportistu ierašanos vērot tiešraidē, tomēr ķekavieši devās arī ielās, lai godinātu mūsu basketbolistus, kuri uz Ķekavu atveda zelta medaļas. Abi sportisti dalījās ar savām sajūtam un pirmajiem iespaidiem, ierodoties mājās. Ķekavas novada “Facebook” tiešraidē šo notikumu vēroja gandrīz divi tūkstoši cilvēku.

Ar olimpiskajiem panākumiem Ķekavas novada pašvaldība sveic arī Latvijas Olimpiskās vienības, 3x3 basketbolistu komandas fizioterapeitu Oskaru Urbanoviču no Baldones, kā arī novēl veiksmi un labus startus baldonietim, sportistam Rihardam Snikum jāšanas sportā, pārstāvot Latviju paralimpiskajās spēlēs. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.