Menu
 

Līdz oktobra beigām Siguldā bez maksas varēs nodot bojātos augļus un dārzeņus

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Līdz oktobra beigām Siguldā bez maksas varēs nodot bojātos augļus un dārzeņus, informēja pašvaldībā.

Lai veicinātu bojāto augļu un dārzeņu vai citu dārza atkritumu pareizu šķirošanu, Siguldas pilsētas SIA "Jumis" organizē bojāto ābolu un citu augļu un dārzeņu bezmaksas nodošanas akciju, kas notiks no 9.augusta līdz 31.oktobrim atkritumu šķirošanas laukumā "Zemdegas" Siguldā.

Pašvaldības uzņēmumā informēja, ka šķirot bioloģiski noārdāmos atkritumus ir tikpat svarīgi, kā dalīti no kopējiem atkritumiem vākt cita veida materiālus - iepakojumus, stikla taru, tekstilu un citus atkritumu veidus. Turklāt uzņēmums atgādināja, ka šā gada 1.janvārī stājās spēkā nosacījumi, ka bioloģiski noārdāmie atkritumi Pierīgas reģionos jāvāc dalīti no kopējās sadzīves atkritumu plūsmas.

Uzkrātos augļus un dārzeņus aicināts nodot ikviens iedzīvotājs neierobežotā apjomā šķirošanas laukuma darba laikā.

Lai nodrošinātu iespējas šķirot bioloģiskos atkritumus arī tiem iedzīvotājiem, kuriem pie mājas nav pieejamas komposta vietas, "Jumis" Siguldas novada iedzīvotājiem ārpus sezonālajām akcijām piedāvā vairākus risinājumus - pieteikt dažāda izmēra konteinerus dārza atkritumiem, arī speciālos priekšapmaksas maisus, kā arī citus individuālus risinājumus lielākam bioloģisko atkritumu apjomam.

Izmaksas par bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu ir zemākas, nekā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Privātmāju iedzīvotāji un uzņēmumi bioloģisko atkritumu šķirošanai var pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.". Savukārt daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji bioloģisko atkritumu šķirošanai var pieteikties, vēršoties pie sava namu apsaimniekotāja.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.