Menu
 

Salaspils memoriālā atjaunos granīta postamentu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - salaspils.lv Foto - salaspils.lv

Sākot ar 13.augustu, tiks uzsākts Salaspils memoriāla svinīgo ceremoniju laukumā esošā granīta postamenta (t.s. "metronoma”) remonts, kura laikā apmēram divus mēnešus piekļūšana postamentam būs apgrūtināta. Postaments ir viens no Salaspils memoriālā ansambļa būtiskākajiem elementiem.

Kā informē Salaspils novada pašvaldībā, 2020.gada novembrī un decembrī veiktajā postamenta tehniskajā apsekošanā ir konstatēts, ka tā virsmā, apdares plāksnēs un atsevišķos konstruktīvajos elementos ir būtiski bojājumi. Lai postamenta stāvokli uzlabotu, darbu ietvaros plānots veikt tā konstrukciju veidojošo granīta apdares plākšņu stiprināšanu, kā arī atjaunot vietām izdrupušās šuves starp plāksnēm pilnā apjomā – visās postamenta fasāžu plaknēs.  

Salaspils memoriāls ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis “Salaspils memoriālais ansamblis”, tajā atrodas arī valsts nozīmes mākslas piemineklis “Skulptūru ansamblis”. Memoriālais ansamblis ir atklāts 1967.gadā un ir saglabājis oriģinālo arhitektonisko un māksliniecisko risinājumu, materiālu (veidņu betonu) un virsmas faktūru. Salaspils memoriālais ansamblis ir iekļauts arī 2008.gadā izveidotajā Latvijas Kultūras kanonā, norāda pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.