Menu
 

Uz autoceļa Ragana–Turaida sāk labot virsmas apstrādes defektus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – pixabay.com Foto – pixabay.com

Uz reģionālā autoceļa Ragana–Turaida (P7) visā garumā no Raganas līdz Turaidai (0,06.–9,57.km) garantijas ietvaros sākta defektu labošana virsmas apstrādes kārtā. Pērn autoceļam P7 tika veikta seguma atjaunošana, pielietojot virsmas apstrādes tehnoloģiju, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Remontdarbu posmā ieviests ātruma ierobežojums 50km/h un viens luksofora posms. Autovadītāji tiek aicināti nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu, jo remontdarbu posmā var lidot šķembas. Posma šķērsošana var aizņemt 15 minūtes.

“Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji atgādina, ka remontdarbi posmā no Valmieras šosejas līdz Turaidai un Siguldai notiek arī uz autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8). Lai nokļūtu Turaidā, autovadītājus aicina paredzēt papildu laiku ceļā. Remontdarbu apbraukšanai aicina pēc iespējas izmantot maršrutu caur “Sēnītes” satiksmes mezglu pa Valmieras (A3) un Vidzemes (A2) šoseju.

Virsmas apstrādes remontdarbus garantijas ietvaros veic SIA “Limbažu ceļi”, un tos plānots pabeigt līdz 20.augustam. Tomēr jāņem vērā, ka garantijas darbi var notikt tikai piemērotos laikapstākļos – sausā un siltā laikā, tāpēc darbu pabeigšanas datums var mainīties, atzīmē “Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji.

Kā ziņots, pēc ziemas sezonas kopumā trešdaļā posmu, kur 2020.gadā tika veikta seguma atjaunošana, pielietojot virsmas apstrādes tehnoloģiju, defektu dēļ notika šķembu atdalīšanās no seguma. Defekti virsmas apstrādes posmos ir radušies pārsvarā bitumena emulsijas nepietiekamas kvalitātes un laikapstākļu dēļ. Kopumā defekti tika konstatēti 32 posmos, un šajā būvdarbu sezonā būvniekiem tie ir jānovērš garantijas ietvaros.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.