Menu
 

Ar Covid-19 inficēti septiņi Muceniekos ievietotie patvēruma meklētāji

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Patlaban ar Covid-19 inficēti septiņi patvēruma meklētāju izmitināšanas centra "Mucenieki" iemītnieki, aģentūra LETA noskaidroja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP). Viena no šīm personām pašlaik atrodas slimnīcā. Savukārt visi nesen uzņemtie patvēruma meklētāji ir karantīnā.

Pārvaldē arī norādīja, ka visiem patvēruma meklētājiem tiek nodrošināta iespēja saņemt vakcīnu pret Covid-19. Patlaban šo iespēju ir izmantojuši 20 patvēruma meklētāji. Tāpat pārvaldē apliecināja, ka centrā patlaban situācija ir mierīga.

LETA jau trešdien ziņoja, ka patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Muceniekos izmitinātas 384 personas, tostarp 105 bērni. Centra izmitināšanas kapacitāte ir aptuveni 400 personas, un patlaban kapacitāte tiek izmantota pilnībā. PMLP arī apliecināja, ka visi pārvaldes patvēruma nozares eksperti ir iesaistīti operatīvā situācijas risināšanā, vērtējot pieteikumus par patvēruma piešķiršanu.

Jau ziņots, ka valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, otrdien nolēma izsludināt ārkārtējā situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novadā, kā arī Daugavpils pilsētā.

Valdības lēmums arī paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem un Valsts policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Kopumā laikā no 6.augusta līdz 10.augustam par Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturētas 295 personas. Kopumā šogad par šīs robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturētas 355 personas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.