Menu
 

Babītē atklāj par miljonu eiro tapušu sociālo dzīvokļu māju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Babītē atklāj par miljonu eiro tapušu sociālo dzīvokļu māju Babītes novada pašvaldība

Babītes novada pašvaldība realizējusi vairākus gadus lolotu ieceri – Babītes ciemā pārbūves darbu rezultātā bijušās pasta ēkas un automātisko telekomunikāciju centrāles ēkas nekustamajā īpašumā “Mildas” izveidota daudzdzīvokļu māja sociālajām vajadzībām.

Māja tapusi, lai varētu atrisināt situāciju saistībā ar mājvietu piedāvājumu bāreņiem un ģimenēm vai personām, kam ir maznodrošinātas ģimenes vai personas statuss un kuri iekļauti reģistrā saskaņā ar likumu “Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”, “Apriņķis.lv” uzzināja novada pašvaldībā.

Trešdien, Babītē, piedaloties novada pašvaldības domes deputātiem, administrācijas un sociālā dienesta pārstāvjiem, kā arī būvniecības uzņēmumam, projektētājiem, būvuzraugam, kā arī viesiem, svinīgi atklāja sociālo dzīvokļu māju.

Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence ar pozitīvu ieskatu nākotnē teica: “Pavisam drīz, pēc nepieciešamo formalitāšu nokārtošanas, sociālo dzīvokļu māja sagaidīs savus pirmos iemītniekus. Mēs priecājamies, ka vecā telefonu centrāles ēka ir atradusi jaunu pielietojumu, radot iespēju atrisināt problēmas ar dzīvesvietas nodrošināšanu sociāli mazaizsargātākajiem novada iedzīvotājiem.”

Babītes novada pašvaldības projektu vadītājs Māris Grēniņš pastāstīja, ka līdz projekta uzsākšanai nekustamajā īpašumā “Mildas” atradās trīs ēkas – automātisko telekomunikāciju centrāles ēka (ATC), kas pārbūvēta par daudzdzīvokļu māju, pasta ēka, kas demontēta tās sliktā stāvokļa dēļ, un garāža, kur ierīkota noliktava iedzīvotāju vajadzībām.

Daudzdzīvokļu mājā izbūvēti 10 dzīvokļi, no kuriem divi dzīvokļi pirmajā stāvā ir ar vides pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Dzīvokļiem ir veikta pilnā apdare, iestrādāti virtuves ventilācijas nosūcēja izvadi, nodrošināta interneta un televīzijas pieejamība. Ēkai ir centrālā apkure ar dabas gāzes apkures katlu. Tāpat nekustamajā īpašumā izbūvēts plašs stāvlaukums, divas stāvvietas transportlīdzekļu novietošanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Pagalmā iekārtots bērnu rotaļu laukums un zaļā zona.  Dzīvokļu lielums atšķiras, platība ir no 25 līdz 50 m2, tie pārsvarā ir dzīvokļi ar vienu guļamistabu, viesistabu (izņemot divus dzīvokļus), virtuvi un vannasistabu. Vienā no dzīvokļiem iekārtotas divas guļamistabas. Nekustamais īpašums “Mildas” atrodas blakus dzelzceļa stacijai “Babīte”, blakus ir autobusu pietura, no kuras var nokļūt galvaspilsētā.

Kopējās izmaksas sasniedza 1 015 075,80 eiro, ko nodrošināja gan Babītes novada pašvaldības budžeta līdzekļi, gan aizņēmums no Valsts kases, norāda novada domē.

Par dzīvokļu piešķiršanu tiks lemts septembrī kārtējā domes sēdē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.