Menu
 

Ādažu poligonā notiks Igaunijā bāzētā Francijas kontingenta bruņutehnikas šaušanas mācības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Normunds Mežiņš (Jaunsardzes un informācijas centrs) Foto - Normunds Mežiņš (Jaunsardzes un informācijas centrs)

No 17. līdz 19.augustam Ādažu poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Igaunijā kaujas grupas Francijas bruņoto spēku kontingenta bruņutehnikas šaušanas mācības.

Kā informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākais eksperts Roberts Skraučs, mācību mērķis ir pilnveidot sabiedroto bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, kā arī veikt bruņutehnikas kaujas šaušanas vingrinājumus. Pirms mācībām no Tapas militārās bāzes Igaunijā uz Ādažu bāzi ar konvojiem ir nogādāti Francijas kontingenta tanki, bruņotās kājnieku kaujas mašīnas un vieglās bruņumašīnas. Pēc mācību noslēguma bruņutehnika ar konvojiem tiks vesta atpakaļ uz Igauniju.

Mācības ir daļa no NATO paplašinātās klātbūtnes Baltijas valstīs kaujas grupu ilgtermiņā plānotajām aktivitātēm. Vienlaikus ar šīm mācībām tiks noslēgts Francijas kontingenta misijas “Lūsis” desmitās karavīru rotācijas mācību cikls, norāda R.Skraučs.

Nacionālie bruņotie spēki vērš uzmanību, ka mācību laikā no 17. augusta līdz 19. augustam Ādažu poligonā notiks bruņutehnikas kaujas šaušanas treniņi diennakts gaišajā laikā.

Iedzīvotāji tiek aicināti nesatraukties un ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām. Mācībās radītais troksnis netiek uzskatīts par industriāli radītu troksni un līdz ar to netiek ierobežots laikā un vietā, ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam, skaidro R.Skraučs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.