Menu
 

Olaines novadā projektu konkursā iedzīvotāju balsojumam nodos septiņu projektu idejas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Jūnijā Olaines novadā noslēdzās projektu pieteikumu iesniegšana līdzdalības budžeta projektu konkursam. Kopumā tika iesniegtas 17 ieceres. Pieteikumus varēja iesniegt biedrības vai nodibinājumi, kā arī fiziskas personas, kuras sasniegušas 16 gadu vecumu. Konkursa nolikums paredz, ka viena projekta īstenošanai piešķirto finanšu apmērs ir ne vairāk kā 25 tūkstoši eiro.

Kā informē Olaines novada pašvaldībā, konkursa mērķis ir veicināt kvalitatīvas dzīves vides un teritorijas attīstību, Olaines novada iedzīvotāju iesaisti un līdzdalību novada attīstībā un finanšu līdzekļu izlietošanā, vienlaikus pašvaldībai iegūstot vērtīgu informāciju par vietējai kopienai nepieciešamajiem publiskās ārtelpas uzlabojumiem.

Pēc tam, kad kompetentās pašvaldības institūcijas izvērtēja projektu pieteikumus, desmit no tiem tika noraidīti. Sešas no noraidītajām projektu iecerēm pārsniedza konkursa nolikumā paredzēto finansējumu. Divi projekti tika noraidīti, jo to īstenošana tika piedāvāta uz konkursa nolikuma prasībām neatbilstoša zemesgabala – tas nepiederēja pašvaldībai. Savukārt viens no projektiem tika noraidīts, jo, kā uzskatīja konkursa komisija, tas faktiski bija mākslīgi vairākos projektos sadalīts viens lielāka apjoma projekts. Vēl viena projekta ideja tika noraidīta, jo tā jau bija pieteikta citam pašvaldības atbalstam – pašvaldības līdzfinansējumam zemes labiekārtošanai, skaidro pašvaldībā.

Rezultātā konkursa komisija nolēma, ka iedzīvotāju balsojumam tiks nodotas septiņu projektu idejas. Par projektiem varēs balsot no 23.augusta līdz 23.septembrim (ieskaitot) Olaines novada pašvaldības mobilajā lietotnē “Olaines novads”. Balsojumā var piedalīties ikviens Olaines novadā deklarētais iedzīvotājs, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu. Lai nobalsotu, jāautorizējas ar internetbanku. Balsošanas laikā var atbalstīt tikai viena projekta ideju, tāpēc pirms balsošanas pašvaldības pārstāvji aicina iepazīties ar visiem pieteiktajiem projektiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.