Menu
 

Olainē būvēs Dienas aprūpes centru un Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu centru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācija - www.olaine.lv Vizualizācija - www.olaine.lv

Noslēdzies iepirkums par Dienas aprūpes centra un Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu centra būvniecību Zeiferta ielā 6b, Olainē. Līgums par būvniecību tiks slēgts ar SIA “Reaton”, būvuzraudzību nodrošinās SIA “BaltLine Globe”, informē Olaines novada pašvaldībā.

Īstenojot šo projektu, tiks izveidots Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu centrs 33 bērniem ar funkcionālās attīstības traucējumiem un Dienas aprūpes centrs 16 pieaugušajiem ar garīgās attīstības traucējumiem. Kā norāda pašvaldības pārstāvji, dienas un rehabilitācijas centra izbūve būs liels atbalsts ģimenēm, kurās aug bērni ar funkcionāliem traucējumiem vai dzīvo cilvēki ar garīgās attīstības traucējumiem, jo radīs iespēju ģimenēm pilnvērtīgāk atgriezties darba tirgū un ļaus iesaistīties citās dzīves aktivitātēs.

Centrā personām ar garīga rakstura traucējumiem tiks sniegts sociālais atbalsts pamatprasmju uzturēšanai un attīstīšanai, tiks dota iespēja socializēties. Savukārt bērniem ar fiziska rakstura traucējumiem būs pieejami pasākumi attīstībai un funkcionālo traucējumu mazināšanai – attīstošās nodarbības, individuālās speciālistu konsultācijas, psihoemocionālais atbalsts, kā arī iespēja pavadīt brīvo laiku atbilstoši savām spējām, kas ilgtermiņā var uzlabot viņu rehabilitācijas procesu. Šādu pakalpojumu pieejamība Olaines novadā veicinās personu integrāciju sabiedrībā, samazinot risku tām nonākt ilgstošas sociālās rehabilitācijas un sociālās aprūpes institūcijās, kā arī tiks nodrošinātas vienlīdzīgas iespējas personām ar invaliditāti un citām personām, kuras pakļautas atstumtības riskam, atzīmē pašvaldībā.

Kopējās projekta izmaksas ir 1 428 446,32 eiro. Projektu plānots īstenot līdz 2022.gada augustam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.