Menu
 

Satiksmes ministrs ar Ķekavas novada pašvaldību pārrunās "Rail Baltica" projekta gaitu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Satiksmes ministrija Foto - Satiksmes ministrija

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits ceturtdien kopā ar "Rail Baltica" projekta ieviesējiem apmeklēs Ķekavas novada pašvaldību, ko šķērsos topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Tiekoties ar jauno pašvaldību vadību tiks pārrunāta "Rail Baltica" projekta virzība un iesaistīto pušu sadarbības stiprināšana projekta un novadu attīstības mērķu sasniegšanai. Šī ir noslēdzošā novadu pašvaldību vizīte saistībā ar "Rail Baltica" projektu, norāda Satiksmes ministrijā.

""Rail Baltica" dzelzceļa infrastruktūra tiek būvēta daudzām nākamajām desmitgadēm, tāpēc ir svarīgi visu iesaistīto pušu efektīvu sadarbību nodrošināt katrā projekta īstenošanas posmā. Pašlaik notiek "Rail Baltica" pamattrases projektēšanas darbi visā Latvijā, un šis ir īstais brīdis, lai ar jauno novadu vadību un speciālistiem mēs kopīgi meklētu labākos risinājumus, kā "Rail Baltica" līnija iekļausies katrā konkrētajā teritorijā, kādas attīstības iespējas tā sniegs un kādu papildu infrastruktūru var un ir nepieciešams laikus plānot," tikšanos mērķi skaidrojis satiksmes ministrs.

Jaunievēlētie pašvaldību deputāti tiks iepazīstināti ar "Rail Baltica" progresu, projekta ieviesējiem un to atbildības jomām, kā arī Ķekavas pašvaldībai aktuālākajiem projektēšanas risinājumiem, tostarp projekta ietvaros iecerētā apvienotā autoceļa un dzelzceļa tilta izbūvi pār Daugavu pie Salaspils. Divlīmeņu tilts pār Daugavu apvienos dzelzceļa infrastruktūru zemākajā, bet autotransporta infrastruktūru – augstākajā līmenī, kā arī ietvers izbūvi tilta savienojumam ar valsts reģionālo autoceļu P85 Rīgas HES-Jaunjelgava.

Jaunajā Ķekavas novadā, kas apvieno Baldones un Ķekavas novadus, iekļaujas "Rail Baltica" pamata trases posms caur Rīgu un daļa no Rīgas apvada projektēšanas posma Vangaži–Salaspils–Misa. Tajā plānota mobilitātes punktu attīstība Ķekavā un Baldonē. Projektēšanas darbus Satiksmes ministrijas uzdevumā šajā posmā īsteno "RB Rail" AS, un tos plānots noslēgt līdz 2022. gada beigām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.