Menu
 

Par jaunizveidotā Saulkrastu veselības un sociālās aprūpes centra direktori apstiprināta Santa Ancāne

  • Autors:  LETA
Foto - saulkrasti.lv Foto - saulkrasti.lv

Par jaunizveidotā Saulkrastu veselības un sociālās aprūpes centra direktori apstiprināta Santa Ancāne (LA), kura līdz šim vadīja Saulkrastu slimnīcu, liecina Saulkrastu novada domes lēmums.

Ancānes kandidatūru direktores amatam deputāti atbalstīja vienbalsīgi.

Ancāne Saulkrastu slimnīcā strādā jau kopš 1988.gada, bet kā vadītāja - kopš 2008.gada, kā arī jau 13.gadu ir Saulkrastu novada domes deputāte.

Saulkrastos slimnīca tiks apvienota ar tajā pašā ēkā esošo sociālās aprūpes māju. Saulkrastu novada domes ārkārtas sēdē jūnijā nolēma SIA "Saulkrastu slimnīca" pārveidot par pašvaldības aģentūru, kurai tiek pievienota pašvaldības iestāde "Saulkrastu sociālās aprūpes māja", izveidojot pašvaldības aģentūru "Saulkrastu novada veselības un sociālās aprūpes centrs".

Apvienošanas mērķis ir, efektīvi izmantojot pašvaldības budžeta līdzekļus, paaugstināt sociālās aprūpes sniegto pakalpojumu kvalitāti Saulkrastu novadā, sasniedzot Veselības inspekcijas izvirzītos mērķus un uzdevumus.

Pašvaldības iestādes "Saulkrastu sociālās aprūpes māja" pievienošana jaunizveidotajai aģentūrai atrisinās savstarpējo norēķinu sistēmu par komunālajiem pakalpojumiem, telpu nomu, ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanu klientiem, ēku apsaimniekošanu, pārskatīt izdevumu lietderību, kā arī sniegto pakalpojumu un darbinieku amatu sarakstu, nepieciešamības gadījumā mainot amatu aprakstus tā, lai būtu iespējams risināt darbinieku trūkuma problēmas un citus organizatoriskos jautājumus, sacīja Saulkrastu novada komunikācijas un tūrisma nodaļas vadītāja Baiba Stjade.

Iecerēts, ka tiks izveidots tāds publiskās aģentūras "Saulkrastu novada veselības un sociālās aprūpes centrs" pakalpojumu grozs, kas apmierinās novada iedzīvotāju vajadzības, pakalpojumi nepārklāsies, un iestādes nekonkurēs savā starpā. Efektīvi tiks noslogotas un apsaimniekotas domes īpašumā esošās telpas un klientiem tiks efektīvi un racionāli nodrošināti ēdināšanas pakalpojumi.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pašvaldībai piederošās SIA "Saulkrastu slimnīca" apgrozījums pērn bija 802 299 eiro. Uzņēmums strādāja ar 12 149 eiro zaudējumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.