Menu
 

Piešķir pabalstu Stopiņu pagasta mazaizsargāto ģimeņu bērniem skolas piederumu iegādei

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ropažu novada dome nolēmusi piešķirt vienreizēju pašvaldības palīdzību skolas piederumu iegādei Ropažu novada Stopiņu pagasta mazaizsargāto ģimeņu skolēniem, informē pašvaldība.

Trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu skolēniem piešķirts pabalsts 72 eiro, savukārt audžuģimenēs ievietotajiem, aizbildnībā esošajiem skolēniem, skolēniem ar invaliditāti līdz 18 gadiem, ar celiakiju slimiem bērniem, skolēniem pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanas un daudzbērnu ģimeņu bērniem piešķirts vienreizējs pabalsts 50 eiro.

Pabalstus izmaksās saskaņā ar Ropažu novada Stopiņu pagasta Sociālā dienesta sniegto informāciju.

Ja Ropažu novada Stopiņu pagasta ģimene pieder pie vairākām sociālām grupām, pabalstu izmaksā par piederību vienai sociālajai grupai, kurai pabalsta apmērs ir lielāks.

Ropažu novada Stopiņu pagasta ģimenei, kuras skolēns mācās citas pašvaldības skolās, pabalsta saņemšanai jāiesniedz skolas izdota izziņa - apliecinājums, ka bērns mācās.

Piešķirtā palīdzība ģimenēm jāizņem līdz 1.decembrim.

Pabalsts tiek piešķirts pamatojoties uz Stopiņu novada domes saistošajiem noteikumiem "Stopiņu novada pašvaldības materiālais atbalsts iedzīvotājiem".

Kā aģentūru LETA informēja Ropažu domē, kamēr nav izstrādāti jaunā novada kopīgi sasitošie noteikumi, tikmēr iepriekšējo novadu saistošie noteikumi darbosies iepriekšējās pašvaldības teritorijā.

Stopiņu novadā līdz šim bija pieņemti saistošie noteikumi par šāda pabalsta piešķiršanu iedzīvotājiem, līdz ar to, arī šī mācību gada sākumā, šāds pabalsts tiks maksāts. Kad tiks lemts par jaunajiem saistošajiem noteikumiem, kļūs zināms par to, kādus pabalstus maksās jaunajā Ropažu novadā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.