Menu
 

Olaines Sociālās aprūpes centrā turpmāk uzņems tikai pret Covid-19 vakcinētos vai vakcināciju sākušos

  • Autors:  LETA
Foto - Olaines novada pašvaldība Foto - Olaines novada pašvaldība

Olaines Sociālās aprūpes centrā turpmāk uzņems tikai pret Covid-19 vakcinētus klientus vai tos, kas sākuši vakcinācijas procedūru.

Iestājoties Olaines sociālā dienesta sociālās aprūpes centrā, personai jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Beidzoties Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta derīguma termiņam, persona apņemas nekavējoties veikt Covid-19 revakcināciju vai vakcināciju.

Ja personai nav sadarbspējīga Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, jāiesniedz Covid-19 analīzes negatīvs rezultāts un apliecinājums par Covid-19 vakcinācijas sākšanu vai nekavējoties jāsāk vakcinācija sociālās aprūpes centrā. Šajā gadījumā jāievēro arī pašizolācija.

Ja klientam ir Covid-19 vakcinācijas kontrindikācijas, tad ir jāiesniedz ārsta izziņa par kontrindikāciju esamību un Covid-19 testa negatīvs rezultāts. Arī šajā gadījumā jāievēro pašizolācija.

Tāpat, lai mazinātu, aizsargātu un novērstu klientu, personāla un apmeklētāju veselības apdraudējumu, Olaines novada pašvaldība pieņēma lēmumu ieviest ierobežojumus aprūpes centra apmeklētājiem. Apmeklēt klientus drīkst personas bez saslimšanas pazīmēm, ar sadarbspējīgu Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu. Apmeklējums iespējams arī gadījumā, ja pēc vienas vakcīnas devas saņemšanas ir pagājušas 14 dienas.

Lai nodrošinātu epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu, klientu apmeklējumi tiks organizēti darba dienās pēc iepriekšēja pieraksta. Apmeklējumam var pieteikties viens apmeklētājs, apmeklējuma laiks - līdz 15 minūtēm.

Sociālais dienests, lai ierobežotu aprūpējamo personu inficēšanos ar Covid-19 un mazinātu infekcijas tālāku izplatīšanos, aicina apmeklētājus stingri ievērot epidemioloģiskās drošības pasākumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.