Menu
 

Siguldas novada izglītības iestādēs veikti remonti un labiekārtošanas darbi

  • Autors:  Sigulda.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Gatavojoties jaunajam mācību gadam, vairākās novada izglītības iestādēs, tostarp Mālpilī, Krimuldā un Inčukalnā, veikti gan labiekārtošanas darbi, gan remontdarbi, lai izglītības iestāžu audzēkņiem un darbiniekiem būtu iespēja atgriezties patīkamākā, sakārtotākā un arī pieejamākā vidē.

Mores pamatskolas ēkā Morē, Siguldas ielā 3, šovasar ieklāts jauns grīdas segums pirmā stāva koplietošanas telpās, papildus izbūvēti trīs sanmezgli, no kuriem viens pielāgots cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, uzstādīts arī panduss, lai nepieciešamības gadījumā varētu ērti pārvietoties ar ratiņkrēslu, tādējādi padarot pieejamāku vidi cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Nomainīts grīdas segums virtuvē un ēdamzāles telpās, kā arī uzlabotas un ar epoksīda kārtu pārklātas kāpnes uz skolas otro stāvu. Abās skolas ēkās atsvaidzināts grīdu un sienu krāsojums.

Darbi norisinājās arī Laurenču sākumskolā, kur ēkai Laurenču ielā 7 veikts jumta seguma un siltummezgla kosmētiskais remonts. Savukārt ēkai Puķu ielā 2, kur ikdienā mācās 4.–6. klašu skolēni, veikts fasādes remonts, salabojot apmetumu, kur tas bija nepieciešams. Tāpat pārkrāsota ēkas fasāde un atjaunots ieejas segums pie mazās ieejas, daļēji demontējot vecās flīzes un ieklājot betona segumu, kā arī uzstādīts jumtiņš virs ārdurvīm.

Siguldas pilsētas vidusskolā Krišjāņa Barona ielā 10 veikts kāpņu laukuma un pakāpienu remonts, kura laikā demontētas vecās flīzes, daļēji atjaunota betona pamatne un izveidots epoksīda un dekoratīvo akmentiņu klājums. Mākslu skolā “Baltais flīģelis” veikti nelieli āra pandusa atjaunošanas darbi, tostarp aizpildītas izdrupušās šuves, kā arī veikta pandusa mūra daļas augstspiediena mazgāšana un krāsošana. Ēkā starp āra jumta paaugstinājumiem uzstādītas metāla trepes.

Savukārt Inčukalna pamatskolā šogad pilnībā nomainīts otrā stāva grīdas segums. Domājot par drošību, otrajā un trešajā stāvā ieliktas ugunsdrošas durvis uz koridoriem. Izremontēts un labiekārtots zēnu mājturības kabinets, kā arī administrācijas telpas trešajā stāvā, kas nebija remontētas gandrīz 20 gadus.

Mālpils vidusskolā piecās mācību telpās – sākumskolas, ķīmijas un trīs svešvalodu kabinetos – veikti remontdarbi un telpas iekārtotas ar jaunām mēbelēm, līdz ar to skolā ir izremontētas un iekārtotas visas mācību telpas. Izremontēta arī skolas arhīva telpa un piecas palīgtelpas un veikts centrālā elektrosadales tīkla remonts un hidroizolācijas un drenāžas izbūve nelielam skolas pamatu posmam. 

Mālpils bērnudārzā “Māllēpīte” noslēgušies pagalma bruģēšanas darbi un uzstādīti jauni rotaļu elementi.

Krimuldas vidusskolā vasaras laikā skolas bibliotēkā tika ieklāts jauns grīdas segums 79 kvadrātmetru platībā. Četrās tualešu telpās nomainītas kabīnes, un, lai nodrošinātu vides pieejamību, ierīkota arī prasībām atbilstoša tualetes telpa. Veikts kosmētiskais remonts matemātikas klasē, tostarp nomainīts grīdas segums. Uzstādīti divi alumīnija durvju bloki telpas sadalīšanai gaiteņos. Atjaunots parketa segums 290 kvadrātmetru platībā. Pie Krimuldas vidusskolas turpinās stadiona izbūves darbi.

Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskola savus skolēnus jaunajā mācību gadā sagaidīs ar labiekārtotu sporta laukumu – jaunu skrejceliņu, āra trenažieriem, futbola un basketbola laukumiem, tāllēkšanas bedri un disku golfa grozu.

Pirmsskolas izglītības iestādē “Krimulda” tika veikts jaunā korpusa jumta remonts, virtuvē nomainīta lielās cepampannas virsma, uzstādīts saulessargs mazo bērnu laukumiņā, labiekārtota veļas māja ar jaunām un kvalitatīvām mēbelēm, iegādātas jaunas, standartiem atbilstošas gultas vienai grupiņai, nomainītas norādes uz grupiņām un galveno ieeju. Turpinās darbi pie mehāniskās ventilācijas apsekošanas un tīrīšanas, lietus ūdeņu novadsistēmas izveidošanas un āra klases projektēšanas. Savukārt bērnudārzā “Ezerciems” labiekārtota āra teritorija – nobruģētas taciņas un uzstādīti rotaļlaukuma elementi, lai pilnveidotu vidi bērnudārza audzēkņiem, pavadot laiku ārtelpās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.