Menu
 

Salaspils dome atbrīvo skolēnu ēdinātāju no nomas maksas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Salaspils novada dome nolēmusi atbrīvot uzņēmumu SIA "Žaks-2", kas sniedz ēdināšanas pakalpojumus Salaspils skolās, no nomas maksas par periodu no 2021.gada 1.janvāra līdz 2021.gada 31.maijam.

Kā informē pašvaldība, saņemts SIA "Žaks-2" iesniegums par nomas maksas samazināšanu par telpu un inventāra nomu izglītojamo attālinātā mācību procesa un ārkārtējās situācijas laikā.

Līgumu par Salaspils 1.vidusskolas un Salaspils 2.vidusskolas ēdināšanas bloku telpu un telpās esošo virtuves aprīkojuma, iekārtu un inventāra nomu pašvaldība ar uzņēmumu noslēdza 2019.gada 29.augustā.

Saskaņā ar līgumu nomnieks maksā nomas maksu 202,72 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa mēnesī par nedzīvojamo telpu nomu un 1956,18 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa mēnesī par inventāra nomu. Papildus nomas maksai nomnieks sedz izdevumus par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem.

Ņemot vērā, ka visā valstī no 2020.gada 9.novembra līdz 2021.gada 6.aprīlim tika izsludināta ārkārtējā situācija, bet pēc 6.aprīļa valstī tika saglabāti ierobežojumi īstenot klātienes izglītības procesu novados, kuros ir to nepieļauj epidemioloģiskie apstākļi.

Attālināto mācību laikā Salaspils novada pašvaldības vispārējās izglītības iestādes kopā ar uzņēmumu "ŽAKS-2" organizēja izglītojamajiem pārtikas paku komplektēšanu un izsniegšanu, neizmantojot izglītības iestāžu ēdināšanas bloku telpas un tajās esošo inventāru.

SIA "Žaks-2" iesniegumā apliecināja, ka ieņēmumi no saimnieciskās darbības 2021.gada janvārī, februārī, martā, aprīlī, maijā, jūnijā samazinājušies vismaz par 36%. 

Ņemot vērā iepriekš minētos apstākļus, dome nolēma atbrīvot uzņēmumu no līgumā noteiktās nomas maksas par laika periodu no šī gada 1.janvāra līdz 31.maijam.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija SIA "Žaks-2" reģistrēta 1994.gadā. Uzņēmums 2020.gadā strādājis ar 3,5 miljonu eiro apgrozījumu un 315 626 eiro peļņu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.