Menu
 

Ekspluatācijā nodoti bērnu laukumi Mālpilī un Sidgundā

  • Autors:  LETA
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Šonedēļ ekspluatācijā nodoti abi Mālpils pagastā izveidotie bērnu laukumi - viens no tiem atrodas Mālpils parkā aiz bibliotēkas un otrs - Sidgundā, Zvaigžņu ielā 1, informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Abos laukumos uzstādīti daudzveidīgi rotaļu aktivitāšu elementi - tīkli, kāpšļi, balansēšanas un vingrošanas ierīces, slīdkalniņi, šūpoles, dažādas platformas un citi rīki dažādu vecumu bērniem. Mālpils bērnu laukumiņā uzstādīta arī kāpelēšanas nojume, kuras iekšienē izvietots izglītojošs un jaunākajiem bērniem interesants zvaigznāju atainojums. Laukuma vidū izbūvēts arī batuts. Abos laukumos ieklāts mīkstais segums, lai pēc iespējas samazinātu bērnu traumatisma risku, kā arī soliņi un atkritumu urnas.

Bērnu laukumiņā Mālpilī veikti labiekārtošanas darbi, un atbildīgie speciālisti lems par to, vai nepieciešams uz caurstaigājamā gājēju celiņa uzstādīt zīmi, ka pa to aizliegts braukt ar velosipēdu, jo tas rada papildu bīstamību mazākajiem bērniem. Pašvaldība aicina riteņbraucējus šajā posmā nokāpt no velosipēda un izstumt to cauri bērnu rotaļu laukumam.

Rotaļu laukumu izbūvi veica uzņēmums SIA "Fixman".

Pašvaldība aicina rotaļu elementus izmantot saudzīgi un tiem paredzētajā veidā un, pamanot bojājumus rotaļu elementos, ziņot Valsts un pašvaldības vienotā klientu centra darbiniekiem, zvanot uz tālruņa numuru 67 869 145. 

Savukārt, ja kāds pamana neatbilstošu rotaļlaukumu lietošanu, jāziņo Siguldas novada Pašvaldības policijai, zvanot uz diennakts dežūrtālruņa numuru 26 160 288.

Pašvaldība atgādina, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību, jāizmanto publiski pieejamie dezinfekcijas stendi, kā arī jāievēro divu metru distance vienam no otra.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.