Menu
 

Jūrmalā modernizē pilsētas ielu apgaismojumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Vairākās vietās Jūrmalā norisinās ielu apgaismojuma pārbūves darbi. Apgaismojuma modernizēšana ne vien uzlabos pilsētas vizuālo tēlu, apgaismojums būs energoefektīvāks un līdz ar to arī zemākas tā izmaksas, kā arī videi draudzīgāks, norāda SIA “Jūrmalas gaisma”.

Sākta Jomas ielas apgaismojuma pārbūve posmā no Lienes ielas līdz Turaidas ielai un iepretim Majoru stāvlaukumam posmā no Jomas ielas līdz Lienes ielai. Darbi turpināsies līdz 30. septembrim.
Pārbūves laikā 115 līdzšinējos apgaismojuma stabus nomainīs uz jauniem un esošos gaismekļus aizstās ar energoefektīviem LED gaismekļiem. Pārbūvējot apgaismojumu, tiks saglabāti Jomas ielai raksturīgie apaļā dizaina gaismekļi.

Asaru prospektā tiek renovēta apgaismojuma līnija posmā no Atbalss ielas līdz Valteru prospektam. Būvdarbu laikā paredzēts nomainīt 100 apgaismojuma stabus pret jauniem, cinkotiem stabiem, tiks ieguldīts apgaismojuma kabelis vairāk nekā 5000 metru garumā. Būvdarbu procesā tiks modernizēti arī ielu apgaismojuma vadības skapji. Vienlaikus ar apgaismojuma līnijas izbūvi tiks izbūvēta pazemes optikas līnija 2840 metru garumā. Apgaismojuma līnijas renovācijas darbus paredzēts pabeigt šā gada trešajā ceturksnī.

Vienības prospektā ir sākti apgaismojuma līnijas renovācijas darbi posmā no Bulduru prospekta līdz Viestura ielai. Tiks nomainīti 35 vecie apgaismojuma stabi pret jauniem, cinkotiem. Pašreizējos gaismekļus, kur izmantotas nātrija spuldzes, nomainīs pret energoefektīviem LED gaismekļiem, tos aprīkos ar vadības iekārtu, kas ļaus attālināti sekot katra gaismekļa darbībai un pēc vajadzības mainīt gaismas plūsmu.

Pēc SIA “Jūrmalas gaisma” informācijas, tiks uzlabots apgaismojums arī gājēju celiņam, kas atrodas starp dzelzceļu un Stendes ielu. Apgaismojuma līnijas renovācijas darbus paredzēts pabeigt šā gada trešajā ceturksnī.

Līdz gada beigām paredzēts ierīkot arī jaunu apgaismojumu Birzes ielā posmā no Kāpu ielas līdz kāpu zonai, kur uzstādīs sešus cinkotus apgaismojuma stabus ar energoefektīviem LED gaismekļiem ar vadības iekārtām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.