Menu
 

Parakstīts līgums par Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pārbūvi 4,5 miljonu eiro vērtībā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, vizualizācija - Mārupes novada pašvaldība Foto, vizualizācija - Mārupes novada pašvaldība

15.septembrī Mārupes novada pašvaldības izpilddirektors Kristaps Ločs un SIA “Selva būve” valdes priekšsēdētājs Rolands Orlovskis parakstīja līgumu par Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pārbūvi.

Noslēdzoties iepirkumam “Mārupes mūzikas un mākslas skolas pārbūve” un atbilstoši Iepirkumu komisijas lēmumam, būvniecības līguma slēgšanas tiesības no desmit pretendentiem tika piešķiras Mārupes novada uzņēmumam SIA “Selva būve”. Paredzētās būvdarbu kopējās izmaksas ir 4 562 699,65 eiro bez PVN (5,5 miljoni eiro ar PVN). Līgums paredz darbu pilnīgu pabeigšanu un nodošanu līdz 2022.gada oktobra vidum, informēja pašvaldībā.

“Man ir patiess gandarījums par iespēju uzsākt ilgi gaidīto Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pārbūvi, kas ir šī gada lielākais pašvaldības investīciju projekts un tiek realizēts Būvniecības informācijas modulēšanas (BIM) vidē. Jau īstenojot divus iepriekšējos projektus – Mārupes pamatskolas piebūvi un jauno bērnudārzu “Zīļuks”, esam pārliecinājušies par digitālo risinājumu priekšrocībām projekta izstrādes un būvniecības procesā. Ceram, ka skola pēc rekonstrukcijas varēs turpināt darbu jaunā kvalitātē un būs lieliska vide mūsu bērnu talantu attīstībai,” paudis Mārupes novada pašvaldības izpilddirektors Kristaps Ločs.

Mārupes Mūzikas un mākslas skolas būvprojekts, ko izstrādājis SIA “AR.4”, paredz esošās skolas ēkas rekonstrukciju un jaunas piebūves izbūvi, kā arī apkārtējās teritorijas labiekārtošanu jaunu autostāvvietu izveidei.

Pārbūves projekta ietvaros paredzēts rekonstruēt skolas divstāvu ēku, kā arī izbūvēt četrstāvu piebūvi. Pēc pārbūves Mārupes Mūzikas un mākslas skola varēs nodrošināt kvalitatīvu mācību procesu mūsdienīgā vidē 600 audzēkņiemlīdzšinējo 450 vietā, turklāt visiem skolas audzēkņiem mācības varēs notikt vienuviet. Tā kā skolas telpu kapacitāte jau vairākus gadus ir nepietiekoša mācību procesa nodrošināšanai, mākslas programmas apguvei līdz šim tika īrētas telpas citā ēkā, norāda novada domē. Paplašinātās telpas sniegs iespēju arī dažādot skolas profesionālās ievirzes izglītības programmu piedāvājumu.

Uz būvniecības laiku skolas mācību process tiks nodrošināts citās telpās. Mākslas nodaļa šajā mācību gadā ir uzsākusi darbību Mārupes pamatskolas telpās, savukārt Mūzikas nodaļu audzēkņi turpinās mācības turpat netālu esošajās, sabiedrībai “Mārupe” piederošajās, telpās, kā arī Jaunmārupes pamatskolā, Mārupes pamatskolā un Mārupes Valsts ģimnāzijā.

Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pārbūve, tāpat kā jaunā bērnudārza “Zīļuks” celtniecība un Mārupes pamatskolas piebūves būvniecība, ieies vēsturē ar jaunu pieeju sabiedrisko ēku projektēšanā un būvniecībā Mārupes novadā. Projekts tapis BIM vidē, kas dod iespēju pašvaldībai daudz ātrāk un kvalitatīvāk sagatavot būvprojektu un vadīt būvdarbus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.