Menu
 

Ķekavas dome plāno atcelt iepriekš izsniegto licenci azartspēļu zālei Rīgas ielā

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Ķekavas novada dome plāno atcelt iepriekš izsniegto licenci azartspēļu organizēšanai Ķekavā, Rīgas ielā 28, liecina informācija pašvaldības tīmekļvietnē.

Ķekavas domes Attīstības komiteja nolēmusi atcelt izsniegto atļauju. Gala lēmums par to jāpieņem pašvaldības domes sēdē. Pēc domes sēdes par pieņemto lēmumu tiks informēts gan uzņēmums, gan Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija.

Kā ziņots, Ķekavas novada dome 8.septembrī nolēma turpmāk aizliegt organizēt azartspēles Ķekavas novada administratīvajā teritorijā. Ņemot to vērā, Ķekavas novada dome izvērtēja, vai Ķekavā, Rīgas ielā 28, esošā spēļu zāles turpmāka darbība atbilst iedzīvotāju interesēm.

Lai noskaidrotu novada iedzīvotāju viedokli, vai sabiedrība atbalsta spēļu zāles darbības turpināšanu, no 27.augusta līdz 3.septembrim notika iedzīvotāju aptauja. Kopumā tika saņemta 1361 atbilde. 88,4% aptaujas dalībnieku atbalstīja spēļu zāles slēgšanu, bet 158 jeb 11,6% norādīja, ka minētās spēļu zāles darbība ir saglabājama.

Vērtējot Ķekavas novada domes lēmumu par azartspēļu aizliegšanu novada teritorijā, SIA "Olympic Casino Latvia" valdes priekšsēdētājs Gints Pakārklis aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka vienas pakalpojumu kategorijas aizliegšana, nepiedāvājot saprātīgu alternatīvu risinājumu azartspēļu pakalpojumu sniegšanai citur pašvaldības teritorijā, neliecina par samērīgumu un labu pārvaldību.

Viņa ieskatā lēmums varētu būt apstrīdams. Ķekavas pašvaldības teritorijā atrodas tikai viena spēļu zāle un neesot pamata uzskatīt, ka tā radītu kādus riskus sabiedrībai vai veicinātu cilvēku slīgšanu atkarībās, bilda Pakārklis.

Savukārt azartspēļu rīkotāja SIA "Alfor", kam pieder azartspēļu zāle Ķekavā, korporatīvās komunikācijas un sociālās atbildības vadītāja Līva Biseniece atzina, ka situācijas komentēšanai uzņēmumam vispirms nepieciešams iepazīties ar saistošo noteikumu tekstu. "Tomēr uzsveram, ka likumdevēja mērķis, dodot pašvaldībām šīs tiesības, nebija pilnībā aizliegt azartspēles, bet gan tās atbilstoši ierobežot. Mūsu mērķis ir veidot atbildīgu un drošu azartspēļu nozari, un mēs esam pārliecināti, ka risinājums ir sadarbībā, nevis aizliegumos," teica Biseniece.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.