Menu
 

Maršrutos Rīga-Olaine un Rīga-Salaspils saņemti pieteikumi autobusa reisu veikšanai uz komerciāliem principiem

  • Autors:  LETA
Foto - galssbuss.lv Foto - galssbuss.lv

Autotransporta direkcija maršrutos Rīga-Olaine un Rīga-Salaspils saņēmusi pieteikumus autobusa reisu veikšanai uz komerciāliem principiem, atklāja direkcijā.

Maršruta Rīga-Olaine apkalpošanai pieteikumu iesniegusi AS "Nordeka", savukārt pieteikumu maršruta Rīga-Salaspils apkalpošanai - SIA "Galss buss".

Tādējādi paredzams, ka pasažieru pārvadājumi šajos abos maršrutos no 1.oktobra tiks izpildīti uz komerciāliem principiem.

Vienlaikus, ņemot vērā, ka maršruta Rīga-Sloka un Rīga-Jaunķemeri atļaujas saņemšanai neviens pārvadātājs pašlaik nav pieteicies, abi maršruti uz nenoteiktu laiku joprojām būs iekļauti valsts dotētajā maršrutu tīklā un izmaiņas tajos netiks veiktas. Tomēr ikviens pārvadātājs jebkurā laikā var pieteikties šīs atļaujas saņemšanai. Tiklīdz Autotransporta direkcija saņems pieteikumu un tās rīcībā būs informācija par datumu, no kura pārvadātājs tajos nodrošinās pasažieru pārvadājumus uz komerciāliem principiem, maršruts Rīga-Sloka un Rīga-Jaunķemeri vairs nebūs dotētajā maršrutu tīklā.

Detalizētāk par gaidāmajām izmaiņām un reisu izpildes laiku savienojumā starp Rīgu un Salaspili Autotransporta direkcija informēs šajā nedēļā.

Kā ziņots, no 1.septembra uz komerciāliem principiem maršrutā Rīga-Daugavpils reisus nodrošina SIA "Daugavpils autobusu parks".

Ar komerciālo maršrutu nodrošināšanu saistītie zaudējumi un izdevumi būs pārvadātāja pašrisks, un tie no valsts vai pašvaldību budžeta netiks kompensēti. Maršrutā pārvadātājs varēs pats noteikt biļetes cenu un lojalitātes programmas.

Lielas ietilpības autobusu vecums, ar ko tiks nodrošināti pasažieru pārvadājumi uz komerciāliem principiem, nevarēs pārsniegt 15 gadus, bet mikroautobusu vecums - astoņus gadus. Autobusiem jābūt aprīkotiem ar elektronisko maršruta zīmi, kas izvietota transportlīdzekļa priekšpusē, kā arī zīmē jānorāda piederība komerciālajiem maršrutiem - lielais burts "K". Pārvadātājam jānodrošina iespēja samaksāt par biļeti bezskaidras naudas veidā, kā arī paziņojumiem autobusā par gaidāmo pieturu jābūt gan audio, gan vizuālā formātā. Pasažieru uzņemšana un izlaišana atļauta tikai kustības sarakstā norādītajās pieturās, tomēr laika gaitā būs iespējams pieturu tīklā veikt arī korekcijas.

Pasažieri, kuri saņem braukšanas maksas atvieglojumus reģionālajos maršruts, būs tiesīgi tos izmantot arī komerciālajos maršrutos, piemēram, personas ar pirmās un otrās grupas invaliditāti, daudzbērnu ģimenes, pirmsskolas vecuma bērni.

Bez maršrutiem Rīga-Daugavpils, Rīga-Jaunķemeri, Rīga-Sloka, Rīga-Olaine un Rīga-Salaspils no 2022.gada 1.janvāra pasažieru pārvadājumi uz komerciāliem principiem plānots ieviest arī maršrutos Rīga-Jelgava, Rīga-Ogre un Rīga-Sigulda. Pieteikties šiem maršrutiem pārvadātāji var līdz 8.decembrim.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.