Menu
 

"Alfor" neizpratnē par Ķekavas azartspēļu zāles licences atcelšanu un neizslēdz iespēju tiesāties

  • Autors:  LETA
Foto - google.lv/maps Foto - google.lv/maps

Azartspēļu rīkotājs SIA "Alfor" ir neizpratnē par Ķekava novada domes ceturtdienas lēmumu atcelt licenci uzņēmuma spēļu zālei Ķekavā, Rīgas ielā 28 un neizslēdz iespēju vērsties tiesā, aģentūrai LETA atzina "Alfor" korporatīvās komunikācijas un sociālās atbildības vadītāja Līva Biseniece.

"Mēs redzam, ka Ķekavas dome nav izvērtējusi aktuālo situāciju azartspēļu nozarē, kurā pēdējo gadu laikā notikušas būtiskas pozitīvas izmaiņas," sacīja Biseniece, kā pirmo minot no pagājušā gada sākuma ieviesto Pašatteikušos personu reģistru. Tas, pēc Bisenieces teiktā, sevi pierādījis kā ļoti efektīvs mehānisms spēlētāju interešu aizsardzībai.

Tāpat viņa atzīmēja, ka ir pieņemtas azartspēļu nozares attīstības pamatnostādnes, kas nākotnē paredz spēļu zāļu darba laika saīsināšanu, spēļu zāļu apmeklētāju vecuma sliekšņa celšanu līdz 21 gadam, kā arī spēļu zāļu vizuālo noformējumu, padarot tās nepamanāmas pilsētvidē.

"Esam pārliecināti, ka minētās pārmaiņas nodrošinās ilgtspējīgu un sabiedrības interesēm atbilstošu azartspēļu organizēšanu Ķekavā un citviet Latvijā," sacīja Biseniece.

Viņa uzsvēra, ka "Alfor", protams, vērtēs Ķekavas novada domes lēmumu, un par tālāku rīcību uzņēmums lems tuvākajā laikā. 

"Neizslēdzam arī iespēju vērties tiesā," piebilda "Alfor" pārstāve.

Biseniece atzīmēja, ka nav saprotams, kā šādu nopietnu lēmumu var balstīt uz interneta aptauju, kurā no 23 000 novada iedzīvotāju piedalījās 1361 jeb 6%.

Jau vēstīts, ka Ķekavas novada dome šodien nolēma atcelt iepriekš izsniegto licenci azartspēļu organizēšanai Rīgas ielā 28.

No domes sēdē klātesošajiem 17 deputātiem 16 balsoja par licences atcelšanu, bet viens deputāts balsojumā nepiedalījās.

Lēmums par licences atcelšanu stāsies spēkā pēc pieciem gadiem, 2026.gada septembrī.

Vēstīts arī, ka Ķekavas novada dome 8.septembrī nolēma turpmāk aizliegt organizēt azartspēles Ķekavas novada administratīvajā teritorijā. Ņemot to vērā, Ķekavas novada dome izvērtēja, vai Rīgas ielā 28 esošā spēļu zāles turpmāka darbība atbilst iedzīvotāju interesēm.

Lai noskaidrotu novada iedzīvotāju viedokli, vai sabiedrība atbalsta spēļu zāles darbības turpināšanu, no 27.augusta līdz 3.septembrim notika iedzīvotāju aptauja. Kopumā tika saņemta 1361 atbilde. 88,4% aptaujas dalībnieku atbalstīja spēļu zāles slēgšanu, bet 158 jeb 11,6% norādīja, ka minētās spēļu zāles darbība ir saglabājama.

Domes sēdē gan tika noskaidrots, ka aptauja notika internetā un tika organizēta caur pašvaldības mājaslapu. Turklāt, pēc aptaujas rezultātiem neesot identificējami tās dalībnieki un katrs, kurš piedalījās aptaujā, varēja balsot neskaitāmas reizes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.