Menu
 

Topogrāfisko karšu izveidei apsekos Ķekavas novada teritoriju

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras speciālisti līdz šī gada decembrim veiks topogrāfisko karšu sagatavošanu Ķekavas novadam, apsekojot novada teritoriju dabā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Lauka apsekošanas darbi var skart jebkuru vietu novada teritorijā.

Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra norāda, ka saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likumu nekustamā īpašuma īpašnieks, tiesiskais valdītājs vai lietotājs neierobežo ģeodēzisko un kartogrāfisko darbu veikšanu savā īpašumā esošajā vai pārvaldāmajā teritorijā. 

Aģentūras darbiniekiem ir darba apliecības, kuras nepieciešamības gadījumā var uzrādīt.

Kartogrāfiskās informācijas atjaunināšanas gaitā lauka apsekošanu veic kartogrāfu grupa divu darbinieku sastāvā, kuri pārbauda kartes lapas satura pilnību un precizitāti atbilstoši karšu sagatavošanas noteikumiem un situācijai apvidū.

Tāpat viņi iegūst objektu raksturlielumus, kas nav skaidri saredzami ortofotokartē vai parādījušies dabā pēc aerofotografēšanas, tos vizuāli apskatot vai uzmērot. Objektu un to raksturlielumu mērīšana var tikt veikta ar mērlenti, tālmēru vai citiem ģeodēziskiem instrumentiem.

Darbu laikā tiks precizēta situācija apvidū par neskaidrajām vietām un objektiem.

Nepieciešamības gadījumā var tikt veikta apvidus objektu fotografēšana un var tikt izmantots bezpilota gaisa kuģis jeb drons.

Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra iegūst, sagatavo un atjaunina ģeotelpiskās informācijas pamatdatus, tai skaitā ģeotelpisko informāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.