Menu
 

Pašvaldība piešķir finansējumu Krimuldas vidusskolas stadiona hokeja laukuma ūdens pievada izbūvei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Siguldas novada pašvaldības domes sēdē atbalstīta papildu finansējuma piešķiršana Krimuldas vidusskolas stadiona rekonstrukcijas darbiem 29 730,50 eiro apmērā, lai papildu esošajam varētu izbūvēt hidrantu, izvietot hokeja laukuma plāksnes un veikt bruģēšanas darbus hokeja nodarbību nodrošināšanai. Darbu rezultātā stadionā līdztekus plānotajam varēs ziemā veidot arī slidotavu, piedāvājot iespēju gan slidot, gan spēlēt hokeju, liecina novada pašvaldības informācija.

Līdz ar papildu darbu veikšanu ar uzņēmumu SIA “Buildimpeks”, kas veic Krimuldas vidusskolas stadiona rekonstrukcijas darbus, noslēgta vienošanās, pagarinot darbu nodošanas termiņu līdz šā gada beigām. Savukārt nepieciešamie finanšu līdzekļi tiks plānoti 2022. gada budžetā.

Krimuldas vidusskolas stadions pēc rekonstrukcijas būs lielākais stadions Siguldas novadā, un tajā būs iespēja organizēt mūsdienīgas sporta nodarbības ne tikai Krimuldas vidusskolas audzēkņiem, bet arī pilnveidot aktīva dzīvesveida piedāvājumu novadniekiem un rīkot plašāka mēroga sacensības futbolā.

Multifunkcionālais laukums sastāvēs no futbola laukuma, tāllēkšanas piezemēšanās zonas, gumijota vieglatlētikas skrejceļa ar laukuma gala sektoriem, inline hokeja laukuma, tenisa laukuma, strītbola laukumiem, multifunkcionālās spēļu zonas, skatītāju tribīnēm un autostāvvietas.

Tāpat tiks uzstādītas skatītāju tribīnes, stacionārs rezultātu tablo, rezerves spēlētāju nojumus, labierīcības, multifunkcionālas āra vingrošanas iekārtas un uz gumijas seguma marķētas spēles bērniem. Rūpējoties par apmeklētāju drošību, stadiona teritorija tiks iežogota, izvietoti apgaismes objekti.

Krimuldas vidusskolas stadiona rekonstrukciju-pārbūvi veic SIA “Buildimpeks”. Kopējās būvniecības izmaksas ir turpat 1,5 miljoni eiro.

Papildus tam Krimuldas vidusskolas stadiona rekonstrukcijas laikā izbūvēta arī velo trase, kas jau pieejama Krimuldas novada iedzīvotājiem un novada viesiem. Trase veidota ar dažāda augstuma uzbērumiem, virāžām, platformām, kuras mērķtiecīgi savirknētas sniedzot iespēju braucējam attīstīt ātrumu izmantojot gravitācijas un ķermeņa smaguma centra savstarpējo mijiedarbību.

Trase sastāv no dažādu grūtības pakāpju elementiem, un ir piemērota visu prasmju līmeņu lietotājiem, kas pārvietojas ar nemotorizētiem transporta līdzekļiem – kalnu divriteņiem, skeitbordiem, skrejriteņiem, skrituļslidām, longbordiem un BMX. Trases būvniecību veica SIA “City Playgrounds” par 49 167,96 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.