Menu
 

Šonedēļ norisināsies Rīgas pašvaldības organizētā Eiropas lielo metropoļu tīkla rudens konference

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

No 30.septembra līdz 1.oktobrim norisināsies Eiropas lielo metropoļu tīkla (METREX) rudens konference, ko šogad uzticēts organizēt Rīgas pašvaldībai. Pasākuma vadmotīvs un tēma ir “Virzība uz telpisko stratēģiju īstenošanu patstāvīgi mainīgajos metropoles areālos” (“Towards implementing spatial strategies in continuoiusly changing metropolitan areas”), informē Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Cilvēkresursu un komunikācijas nodaļā.

“Rīgas metropoles areālā dzīvo puse Latvijas iedzīvotāju un ir koncentrēta lielākā daļa valsts ekonomikas. Ja gribam izmantot šo potenciālu un mēroties ar citām Baltijas un Ziemeļvalstu metropolēm, mums jāspēj domāt un plānot plašāk par vienas pašvaldības robežām, domāt un rīkoties reģionāli. Satiksmes infrastruktūra, mobilitāte, kopējs skats uz izglītības pieejamību, risinājumi tīrākai videi dara labāku un ērtāku dzīvi mūsu cilvēkiem, veicina investīciju pieplūdumu un jaunu darbavietu rašanos,” pauž Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Pasākuma pirmajā dienā prezentēs Rīgas metropoles areāla telpisko attīstības vīziju, sadarbības ieceres un nozīmīgākos projektus. Paralēli konferences sesijām notiks arī Rīgas metropoles areāla pašvaldību mēru forums, kurā Rīgas pilsētu pārstāvēs Edvards Smiltēns. Savukārt konferences otrā diena tiks veltīta Baltijas un Centrāleiropas valstu metropoļu transformāciju apskatam, kā arī METREX tīkla lomai ietekmēt Eiropas Savienības urbānās attīstības politiku, vēsta domes pārstāvji. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, konference norisināsies videokonferences režīmā attālināti.

Rīga kopā ar Milānu, Parīzi, Vīni, Amsterdama un vēl citām – kopumā 45 – nozīmīgām Eiropas metropolēm aktīvi darbojas METREX sadarbības tīklā. Īpaši nozīmīga ir plānotāju sadarbība Ziemeļu–Baltijas darba grupā, kur bez Rīgas piedalās arī tuvējās kaimiņu metropoles – Helsinki, Stokholma, Gēteborga un Oslo.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.