Menu
 

Noslēgušies Mālpils Kultūras centra Lielās zāles atjaunošanas darbi, nobeigumam tuvojas remontdarbi Inčukalna Tautas namā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Mālpils Kultūras centra Lielā zāle piedzīvojusi pārmaiņas – tajā pilnībā nomainīti skatītāju krēsli, kā arī atjaunots grīdas segums un griestu apgaismojums, padarot kultūras norišu baudīšanu ne tikai ērtāku un komfortablāku, bet arī gaišāku un mājīgāku.

Siguldas novada pašvaldība informēja, ka krēslu nomaiņa uzsākta jau pavasarī ar veco krēslu demontāžu un grīdas renovēšanas darbiem, pēc kuriem sekoja jauno krēslu uzstādīšana. Saviem spēkiem atjaunots griestu apgaismojums, padarot skatītāju zāli gaišāku, un ieklāts jauns mīkstais grīdas segums – sarkanais paklājs.

Projekts īstenots ar Mālpils pašvaldības atbalstu un pateicoties uzņēmēju un privātpersonu ziedojumiem. Kopējās izmaksas bija 72 656 eiro, no kuriem 16 781 eiro bija ziedojumi, 55 875 eiro – pašvaldības budžeta līdzekļi.

Pirmais pasākums atjaunotajā Mālpils Kultūras centra zālē norisināsies 10. oktobrī, kad uzstāsies Jānis Lūsēns un Latvijas Radio bigbends kopā ar solistiem Aiju Vītoliņu un Zigfrīdu Muktupāvelu programmā “Taisnība”.

Nobeigumam tuvojas remontdarbi Inčukalna Tautas namā, lai nodrošinātu tā pieejamību sabiedriskajām aktivitātēm visām iedzīvotāju grupām un uzlabotu iespējas dažādot sabiedriskās aktivitātes un kultūras pasākumus. Remontdarbu laikā pārbūvēta ieeja Tautas namā un piebrauktuve pie tās, pielāgojot to cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Izveidotas piemērotas labierīcības, kā arī ratiņkrēsla pacēlājs pie skatuves, vēsta Siguldas novada pašvaldība.

Papildus tam ērtākai pasākumu organizēšanai izveidota izeja no Tautas nama ēkas pie skatuves. Inčukalna Tautas namā izpildītas arī visas prasības ugunsdrošības un elektrodrošības jomā.

Inčukalna Tautas namā mēģinājumus jau atsākuši amatiermākslas kolektīvi un apskatāma arī mākslinieces Rasmas Šubes personālizstāde, bet šosezon pirmais pasākums pie Tautas nama notiks 9.oktobrī, kad ikviens aicināts piedalīties Rudens mākslas pop-up tirdziņā un satikties ar sabiedrībā zināmām personībām – Sergeju Jēgeru, Olgu Rajecku, Agnesi Zeltiņu, Igo, Guntaru Raču, Roberto Meloni, Dināru Rudāni, Aiju Andrejevu un citiem Latvijā populāriem māksliniekiem, kā arī iegādāties viņu darinātus darbus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.