Menu
 

"Adven" pārņem no "Wesemann" centralizētās siltumapgādes pakalpojumus Siguldas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - adven.com Foto - adven.com

"Adven" un "Wesemann" ir vienojušies par biznesa darījumu, kurā "Adven" iegādājies aktīvus un pārņem centralizētās siltumapgādes pakalpojumus Siguldas novadā no uzņēmuma "Wesemann". Līdz šim "Adven" ir nodrošinājis centralizētās siltumapgādes pakalpojumus Cēsu un Valmieras pašvaldībās, norāda uzņēmumā.

"Lai turpinātu optimizēt izmaksas un modernizētu kopējo sistēmu, nodrošinot drošu un ilgtspējīgu siltumapgādi pilsētā, ir nepieciešams nomainīt šķeldas apkures katlus, ar kuriem tiek saražoti aptuveni 85% no kopējā pilsētai nepieciešamās siltumenerģijas apjoma. Investīcijas ir lēšamas vairāku miljonu eiro apmērā, tādēļ Siguldas novada pašvaldība ir vienojusies ar "Adven" par šķeldas katlumājas modernizāciju, uzstādot jaunas iekārtas," “Adven” paziņojumā citēta Siguldas novada pašvaldības izpilddirektore Jeļena Zarandija.

“Lielākais siltumenerģijas apjoms tiks saražots ar atjaunojamiem energoresursiem, jo šķeldas cenas nav tik ļoti mainīgas kā, piemēram, gāzei, kuras cena pēdējā gada laikā pieaugusi vairāk nekā piecas reizes. Turklāt fosilajam kurināmajam tiek uzlikti arvien augstāki nodokļi, kas samazina tā konkurētspēju ar vietējiem atjaunojamajiem energoresursiem.”

"Mēs esam patiesi pateicīgi Siguldas novada pašvaldībai par izrādīto uzticību mūsu uzņēmumam. Mūsu bagātīgā pieredze gan vietējā, gan starptautiskā līmenī ļauj nodrošināt ilgtspējīgus centralizētās siltumapgādes risinājumus, kas pamatā izmanto vietējus un atjaunojamus energoresursus. Izstrādājot detalizētu projekta konceptu un investējot tehniskajos risinājumos, mēs vienmēr piemeklējam piemērotākās tehnoloģijas un ņemam vērā konkrētā projekta specifiskās vajadzības. Mūsu mērķis ir nepārtraukta izaugsme, tieši tāpēc pastāvīgi meklējam jaunas attīstības iespējas Latvijā," izteicies "Adven Latvia" valdes loceklis Māris Kānītis.

Kā vadošais enerģijas un ūdens pārstrādes risinājumu sniedzējs Ziemeļvalstīs un Baltijā "Adven" nodrošina centralizēto siltumapgādi Zviedrijā, Somijā, Igaunijā un Latvijā tūkstošiem uzņēmumu un privāto klientu, kā arī īsteno kompleksus enerģētikas pakalpojumus rūpniecībai un nekustamajam īpašumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.