Menu
 

Olainē sāks Dienas aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu centra būvniecību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācija - olaine.lv Vizualizācija - olaine.lv

Tuvākajās dienās Olainē sāksies Dienas aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu centra būvniecības darbi. Centrs atradīsies Zeiferta ielā 6b, blakus Olaines sociālās aprūpes centram.

Kā liecina informācija Olaines novada pašvaldības vietnē, izvēloties centra atrašanās vietu, jautājums tika skatīts kompleksi – gan no lokācijas un apkārt esošās infrastruktūras viedokļa, gan no centra darba organizācijas viedokļa. Ir paredzēts, ka Olaines sociālās aprūpes centrs nodrošinās ēdināšanu Dienas aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu centra apmeklētājiem, kā arī speciālisti sniegs pakalpojumus gan jaunā Centra apmeklētājiem, gan esošā centra iemītniekiem.    

Dienas aprūpes un rehabilitācijas centra izbūve būs liels ieguvums bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un personām ar garīga rakstura traucējumiem, kā arī nozīmīgs atbalsts viņu ģimenēm. Šis centrs paredzēts tikai Olaines novada iedzīvotājiem, īpaši norāda pašvaldībā.

Bērniem ar fiziska rakstura traucējumiem šajā centrā būs pieejami pasākumi attīstībai un funkcionālo traucējumu mazināšanai – attīstošās nodarbības, individuālās speciālistu konsultācijas (audiologopēda vai logopēda, ergoterapeita, Montesori pedagoga, mākslas terapeita, mūzikas terapeita pakalpojumi), psihoemocionālais atbalsts (t.sk. psihologa pakalpojumi), kā arī iespēja pavadīt brīvo laiku atbilstoši savām spējām, kas ilgtermiņā var uzlabot viņu rehabilitācijas procesu.

Šobrīd Zeiferta ielā 6b ir uzstādīts būvžogs. Ēka būs salīdzinoši neliela, tā neaizņems visu iežogoto platību un neskars visus šajā laukumā/skvērā esošos augus. Ēkai ir paredzēts viens stāvs, augstums līdz parapeta augšmalai ir mazāks par 10 m. Ēkas apbūves laukums ir 616,5 m2

Ēka tiks būvēta, maksimāli saglabājot kokus, kuri atrodas zaļajā zonā un priecē iedzīvotājus. Ņemot vērā, ka ēkas būvniecība tomēr skars vairākus kokus, ir paredzēta koku pārstādīšana, ievērojot dižstādu stādīšanas tehnoloģiju. Šobrīd iežogotajā teritorijā koki ir marķēti ar zaļu, dzeltenu un sarkanbaltu krāsu. Koki ar zaļu marķējumu tiks saglabāti, ar dzeltenu – tiks pārstādīti, ar sarkanbaltu norobežojošo lentu apzīmētie koki tiks likvidēti. Kā norāda novada dome, daži augi gan tiks likvidēti, nevis pārstādīti, jo ir nokaltuši.

Objekta būvniecības ietvaros pavisam nedaudz tiks mainīta cilvēku plūsmas trajektorija – novirzīta uz parka pusi.  Īstenojot šo projektu, tiek domāts arī par tuvākās apkārtnes iedzīvotāju iecienītā skvēra labiekārtošanu – paredzēts bruģēts laukums, papildu soliņi, jauns rotaļlaukums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.