Menu
 

Siguldā sāks jauna sadales gāzesvada izbūvi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/gaso.lv Foto - facebook.com/gaso.lv

Akciju sabiedrība "Gaso" 11.oktobrī uzsāk jauna sadales gāzesvada izbūvi pa Šveices ielu Siguldā. Pēc gāzesvada izbūves būtiski uzlabosies gāzapgādes drošība pilsētā. Būtiski traucējumi transporta, velobraucēju un gājēju kustībā netiek plānoti, vēsta uzņēmumā.

Darbi tiek plānoti laikā no 11.oktobra līdz 10.novembrim darba dienās no plkst.8.00 līdz 18.00. Brīvdienās darbi netiek plānoti, un tiks nodrošināta visu esošo darba tranšeju aizbēršana.

AS “Gaso” norāda, ka pēc gāzesvada izbūves būtiski uzlabosies gāzapgādes drošība Siguldas pilsētā, jo gāzapgādes sistēma būs sacilpota. Tādējādi samazināsies iespējamie gāzes padeves pārtraukumi, veicot gāzesvadu rekonstrukcijas, vai iespējamos gāzesvada bojājumu gadījumos. Savukārt iedzīvotājiem šajā posmā nākotnē būs iespēja izmantot dabasgāzi ēku apkurei.

Darbus AS "Gaso" realizēs ar saviem spēkiem, piesaistot uzņēmumu, kas veiks gāzesvada ieguldīšanu ar horizontāli vadāmo urbšanas metodi.

Gāzesvada trases lielāko daļu (850 metrus) ieguldīs ar beztranšejas metodi, tāpēc būtiski traucējumi transporta, velobraucēju un gājēju kustībā netiek plānoti. Gājēju un riteņbraucēju kustība tiks novirzīta pa nodalītu joslu apmēram ik pēc 100 m (6 m garā posmā) vietās, kur notiks gāzesvada savienošana.

Autobraucējiem šajās vietās būs braucamās daļā sašaurinājums pusē no braukšanas joslas. Darbs notiks pa posmiem līdz ar to ierobežojumi vienlaicīgi būs 3-4 posmos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.