Menu
 

Plešs aicina pašvaldību deputātus būt atbildīgiem un nodrošināt Covid-19 piesardzības pasākumu ievērošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (A/P!) 12.oktobrī izsūtīja vēstuli pašvaldību deputātiem ar aicinājumu atbildīgi un nevilcinoties nodrošināt 8.oktobra Ministru kabineta sēdē pieņemto drošības pasākumu kopumu Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanai, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Izsludinātais noteikumu kopums tostarp nosaka, ka valsts un pašvaldību institūciju (tai skaitā kapitālsabiedrību) darbinieki un amatpersonas no 2021.gada 15.novembra savus darba pienākumus var veikt tikai tad, ja viņiem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Vēstulē ministrs norāda, ka līdz ar to pienākums vakcinēties attiecas arī uz pašvaldību deputātiem, un stingri aicina spert šo soli, kā arī ievērot citus nepieciešamos drošības pasākumus. Vienlaikus ministrs pateicas tiem valsts un pašvaldību darbiniekiem un amatpersonām, tai skaitā deputātiem, kas jau izdarījuši izvēli par labu vakcinācijai.

Ministrs Plešs norāda: “Kamēr citas valstis tepat netālu pasludinājušas uzvaru pār vīrusa izplatību un atgriezušās dzīvē bez būtiskiem ierobežojumiem, mēs krītam arvien dziļākā bedrē un, šķiet, īsti atsakāmies apjaust situācijas nopietnību. Vakcinācija ir vienīgais veids, kā pārvarēt Covid-19 krīzi un atgriezties dzīvē bez ierobežojumiem un bailēm. Turklāt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nevilcinās sniegt atbalstu pašvaldībām šai izaicinošajā laikā, taču vienlaikus esam gatavi izmantot mūsu rīcībā esošos instrumentus, lai pārliecinātos, ka pašvaldība pilda tai uzdotās funkcijas un efektīvi strādā likumā noteiktajā kārtībā. Aicinu pašvaldību deputātus rādīt priekšzīmi un ar savu rīcību, vakcinējoties pret Covid-19, demonstrēt apzinīgumu un ieinteresētību efektīvā pandēmijas apkarošanā.”

Vēstulē uzsvērts, ka valsts pārvalde neaprobežojas tikai ar centrālās valdības sektoru. Arī pašvaldības ir nozīmīga valsts pārvaldes un līdz ar to arī valsts varas sastāvdaļa, kam ir jārūpējas un jāiestājas gan atsevišķi par savu administratīvo teritoriju iedzīvotāju, gan kopumā par visas sabiedrības un valsts interesēm.

Kā ziņots iepriekš, lai apturētu straujo Covid-19 infekcijas izplatību un veselības nozares pārslodzi un mazinātu novēršamo mirstību, vienlaikus nodrošinot svarīgu valsts funkciju un pakalpojumu nepārtrauktību, Ministru kabinets 8.oktobrī lēma par ārkārtējās situācijas izsludināšanu valsts teritorijā no 2021.gada 11.oktobra līdz 2022.gada 11.janvārim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.