Menu
 

No amata atbrīvots Saulkrastu novada domes izpilddirektors Zaharāns (papildināta)

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/saulkrastunovadapasvaldiba Foto - facebook.com/saulkrastunovadapasvaldiba

No amata atcelts Saulkrastu novada domes izpilddirektors Aleksandrs Inārs Zaharāns, aģentūru LETA informēja Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis (LRA).

Zaharāns darba pienākumus beigs pildīt 15.oktobrī, nolemts trešdien domes ārkārtas sēdē. N.Līcis aģentūrai LETA stāstīja, ka jau tuvākajā laikā rīkos atklātu konkursu uz izpilddirektora amatu.

"Ņemot vērā, ka Saulkrastu novads pēc administratīvi teritoriālās reformas ir kļuvis lielāks, vēlamies, lai izpilddirektors būtu profesionālis, kurš māk piesaistīt finansējumu novada attīstībai, kā arī ekonomiski saimnieko ar novada esošajiem līdzekļiem," skaidroja domes priekšsēdētājs.

Savukārt pats A.I.Zaharāns uzskata, ka domes priekšsēdētāja teiktais neatspoguļo lietas patieso situāciju un rada viņam reputācijas apdraudējumu.

15.septembrī viņš Saulkrastu novada domes priekšsēdētājam iesniedzis atlūgumu. Neoficiāli šāds lēmums pamatots ar bosingu no domes priekšsēdētāja puses un apzināto darbību, lai panāktu "paklausīga un pietuvināta" izpilddirektora pieņemšanu darbā.

“13.oktobra Saulkrastu novada domes ārkārtas sēdē izpilddirektoram tika izteiktas tikai pateicības par labu un profesionālu darbu, bet lēmums par atbrīvošanu (nevis atstādināšanu vai atcelšanu) tika pieņemts uz paša A.I. Zaharāna atlūguma pamata,” ceturtdien paziņojumā norāda Zaharāns.

N.Līcis norādījis, ka izpilddirektora pienākumus pagaidām pildīs pašvaldības Finanšu un grāmatvedības nodaļas vadītāja vai arī cita ar viņa rīkojumu nozīmēta persona.

(ziņa precizēta un papildināta)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.