Menu
 

Satiksmes ministrs Mārupē un Ķekavā pārrunā vienota sabiedriskā transporta tīkla veidošanu Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/LRApvieniba Foto - twitter.com/LRApvieniba

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits kopā ar Rīgas vicemēriem Edvardu Smiltēnu un Vilni Ķirsi, Autotransporta direkcijas un “Rīgas satiksmes” pārstāvjiem ceturtdien apmeklēja Ķekavas un Mārupes novadu pašvaldības , lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar vienota sabiedriskā transporta tīkla veidošanu Pierīgā.

Sanāksmes laikā Ķekavā Vilnis Ķirsis norādīja: “Rīgā ikdienu iebrauc un izbrauc aptuveni 100 000 privāto automašīnu. Cilvēki strādā un pavada brīvo laiku galvaspilsētā. Lai samazinātu siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu un privāto automašīnu daudzumu Rīgas ielās, ir jāveido ērta sabiedriskā transporta pakalpojuma sistēma. Rīga un Pierīga ir vienots organisms, tāpēc mums jādzīvo vienotā sasaistē.”

Kā informēja Ķekavas novada dome, tikšanās laikā tika prezentētas ieceres pilnveidot sabiedriskā transporta “Rīga – Baloži” satiksmes intensitāti un brauciena pieturvietas, bet nākotnē plānots apspriest arī citus maršrutus, nomainot reģionālā pakalpojuma sniedzēju pret “Rīgas satiksme” organizētu sabiedrisko transporta pakalpojumu.

Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji aicināja izvērtēt iecerēto maršrutu izmaiņu aktualitāti un jaunu maršrutu plānošanu, sadarbībā arī ar pašvaldības speciālistiem.

Mārupē “Rīgas satiksme” Maršrutu tīkla un pārvadājumu daļas vadītājs Reinis Auziņš aicināja padomāt par iespēju uzlabot transporta satiksmi, iekļaujot sabiedriskā transporta tīklā skolēnu autobusu maršruta tīklu un novadā veidot maršrutu, kas apvienotu Rožu ielas mikroautobusa un 55. autobusa maršrutus. Plānojot potenciālo kustību sarakstu un maršrutu tīklu, ir iespēja domāt arī par lidostai “Rīga” apkārt esošās uzņēmējdarbības teritorijas integrēšanu.          
Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence atgādināja sabiedriskā transporta jautājumu aktualitāti arī Babītes pagastā, minot, ka 13. autobusa pagarinājums līdz Piņķiem atslogotu skolēnu braukšanu. Problēma tika aktualizēta un iesaistītās puses izteica gatavību atsākt darbu pie šī jautājuma risināšanas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.