Menu
 

Ķekavas novada pedagogi vēl neziņo par darba attiecību pārtraukšanu saistībā ar prasību vakcinēties pret Covid-19

  • Autors:  LETA
Ķekavas vidusskola. Foto - arhīvs Ķekavas vidusskola. Foto - arhīvs

Pašlaik Ķekavas novada pedagogi vēl nav ziņojuši par darba attiecību pārtraukšanu ar izglītības iestādēm saistībā ar prasību vakcinēties pret Covid-19, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Barkāne.

Pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka Ķekavas vidusskola aicina darbā vairākus skolotājus, tostarp matemātikas, vācu valodas, angļu valodas, mājturības un tehnoloģiju, vēstures un sociālo zinību, fizikas skolotājus. Tiek meklēts arī pedagoga palīgs sākumskolas klasēs, sākumskolas skolotājs un speciālais pedagogs.

Pļavniekkalna sākumskola nepieciešami sākumskolas skolotāji un pagarinātās dienas grupas skolotāji. Vairākas vakances ir arī Katlakalna pirmsskolas izglītības iestādē "Bitīte". Savukārt bērnudārzs "Zvaigznīte" meklē skolotāja palīgu.

Barkāne apgalvoja, ka aktuālās vakances Ķekavas vidusskolā, kur nepieciešami teju desmit pedagogi, nav saistītas ar darbinieku nevēlēšanos vakcinēties pret Covid-19. "Šīs vakances ir aktuālas jau kopš vasaras sākuma. Šobrīd esošie pedagogi veic papildu darba pienākumus, lai nodrošinātu mācību procesu," skaidroja pašvaldības pārstāve.

Viņa arī uzsvēra, ka pašlaik nav novērojama tendence, ka pedagogi rakstītu atlūgumus vakcinācijas jautājumu dēļ.

LETA jau ziņoja, ka Ķekavas novadā no darba gatavi aiziet 63 pedagogi, jo noteikta obligāta izglītības iestāžu darbinieku vakcinēšanās pret Covid-19.

Visneapskaužamākā situācija esot pirmsskolas izglītības iestādē " Bitīte", kur gatavību pamest darbu pauduši 20 līdz 25 pedagogi un to palīgi.

Ķekavas vidusskolā šādu soli spert plānojot desmit pedagogi, Baložu vidusskolā - deviņi, Ķekavas Mūzikas skolā - seši, Baldones vidusskolā - pieci, bet Pļavniekkalna sākumskolā - trīs pedagogi.

Pa diviem skolotājiem no darba vakcinēšanas dēļ varētu aiziet Daugmales pamatskolā un pirmskolas izglītības iestādē "Zvaigznīte", bet viens skolotājs no darba varētu aiziet Jāņa Dūmiņa Baldones Mūzikas skolā.

Vērtējot esošo situāciju, Ķekavas novada mērs Juris Žilko (LA/Izaugsme) nosūtījis atklātu vēstuli Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājam Arvilam Ašeradenam (JV), Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), Ministru kabinetam un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdim Gintam Kaminskim, aicinot atcelt normu par obligātu izglītības iestāžu darbinieku vakcinēšanos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.