Menu
 

Siguldas novada kultūras centram iegādāts jauns koncertflīģelis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldas novada kultūras centram iegādāts jauns koncertflīģelis Siguldas novada pašvaldība

Augusta nogalē piegādāts Siguldas novada kultūras centra koncertflīģelis. 72 tūkstošus eiro vērto koncertflīģeli izvēlēties palīdzēja izcilais pianists Andrejs Osokins un džeza pianists, pedagogs Viktors Ritovs, bet kā pirmais jauno instrumentu kultūras centra atklāšanas pasākumā 15. septembrī spēlēs maestro Raimonds Pauls.

Melnais "Premium" klases koncertflīģelis "Bösendorfer” izgatavots no egles un dižskābarža. Flīģeļa taustiņi izgatavoti no egles ar cietkoka ielaidumiem, baltie taustiņi pārklāti ar neilona kompozītmateriālu, bet melnie ir dabīgs melnkoks. Dažas turpmākās dienas jaunais koncertflīģelis būs novietots uz skatuves un netiks spēlēts, lai notiktu instrumenta aklimatizācija, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Flīģelis ir galvenais un centrālais Siguldas novada kultūras centra skatuves elements, un, ņemot vērā zāles izcilo akustiku ar mazu reverberācijas laiku un "Meyer Sound” apskaņošanas sistēmu, kuru skaņu inženieri un producenti pamatoti šobrīd uzskata par labāk skanošo apskaņošanas sistēmu pasaulē, bija būtiski iegādāties atbilstoša līmeņa flīģeli, lai koncertu apmeklētājiem piedāvātu izcilu muzikālo baudījumu.

"Bösendorfer” flīģelis ir Eiropas mūzikas tradīcijas nesējs – austriešu klavieru fabrika "Bösendorfer” dibināta 1812. gadā, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Jaunā koncertflīģeļa skanējumu Siguldas novada kultūras centra apmeklētāji varēs novērtēt jau tuvākajos koncertos: 15. septembrī, kad notiks maestro Raimonda Paula koncerts "Pie tevis, Gauja, tavā elpā”, un 19. oktobrī – Andreja Osokina, Katrīnas Gupalo un Gabijas Bīriņas koncertizrādē "Pēc pusnakts”.

Jau ziņots, ka Siguldas novada kultūras centra ēka, kas būvēta 1962. gadā un kopš tā laika kalpojusi bez būtisku remontdarbu veikšanas, pēc vērienīgās pārbūves 8 miljonu eiro apmērā ieguvusi plašas, mūsdienīgas un funkcionālas telpas un, pateicoties oriģinālam dizaina risinājumam, veiksmīgi iekļaujas Siguldas pilsētvidē. Siguldas novada kultūras centrs tiks atklāts no 14. līdz 16. septembrim ar aizraujošu un daudzpusīgu programmu, norāda pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.