Menu
 

Linkaits: Papildu finansējums reģionālo pasažieru pārvadājumiem tiks atrasts

  • Autors:  LETA
Foto - Autotransporta direkcija Foto - Autotransporta direkcija

Nepieciešamais papildu finansējums sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai ar autobusiem, lai netiktu pārtraukta pakalpojumu sniegšana reģionālās nozīmes maršrutu tīklā, tiks atrasts, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Kā norādīja Linkaits, katru gadu valsts budžetā pietrūkst līdzekļu pasažieru pārvadājumiem reģionālajos autobusu maršrutos, "jo bāzes budžetā šie līdzekļi tradicionāli mums netiek iedalīti cik nepieciešams". "Taču katru gadu mēs tos atrodam sadarbībā ar Finanšu ministriju. Tāpat būs arī šogad," skaidroja ministrs.

Kā sacīja Linkaits, finansējuma apjoms nav atkarīgs no satiksmes ministrijas, jo budžeta bāzē šo līdzekļu nav. "Tomēr Finanšu ministrija šo situāciju labi apzinās, tādēļ gada beigās no līdzekļu atlikumiem, no tām pozīcijām, kur līdzekļi nav iztērēti, tiek "sakasīti" šie nepieciešamie līdzekļi arī pasažieru pārvadājumiem," norādīja ministrs.

Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija (LPPA) aicināja Ministru kabinetu nekavējoties lemt par papildu 14 miljonu eiro piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai ar autobusiem, lai netiktu pārtraukta pakalpojumu sniegšana reģionālās nozīmes maršrutu tīklā.

Asociācijas prezidents Ivo Ošenieks informēja, ka oktobrī pārvadātāji, kas sniedz sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos, no pasūtītāja - valsts SIA "Autotransporta direkcija" (ATD) - nav saņēmuši kārtējā avansa maksājumus.

Ar pārvadātājiem noslēgtie līgumi un Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka avansa maksājumam ir jābūt 95% apmērā no pārvadātāju zaudējumiem, taču ATD, kas ir līgumslēdzējs no valsts puses, pēc Ošenieka teiktā, ilgstoši ignorē normatīvos aktus un virza Sabiedriskā transporta padomei uz apstiprināšanu neatbilstošus finanšu līdzekļus avansa norēķiniem.

Tādēļ asociācija aicina valdību nekavējoties lemt par papildu līdzekļu piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai ar autobusiem, bet Satiksmes ministriju izvērtēt ATD vadības spēju efektīvi vadīt nozari.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.