Menu
 

Nākamgad Ķekavas novadā stāsies spēkā vienoti nosacījumi par pašvaldības atbalstu bāreņiem

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Nākamgad Ķekavas novadā stāsies spēkā vienoti nosacījumi par pašvaldības atbalstu bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas, audžuģimenēm un aizbildņiem Ķekavas novadā.

Oktobrī Ķekavas novada dome pieņēma jaunos saistošos noteikumus, kas faktiski apkopo līdz šim spēkā esošos normatīvus Ķekavas un Baldones novados.

Pamatatbalsta veidi un apmērs palikuši nemainīgi, piemēram, vienreizējs pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai pilngadību sasniegušam bērnam pēc ārpusģimenes aprūpes būs 218 eiro.

Savukārt personām, kurām noteikta invaliditāte kopš bērnības, vienreizējā pabalsta apmērs patstāvīgas dzīves uzsākšanai būs 327 eiro.

Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem vienreizēja pabalsta apmērs sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei būs 825 eiro.

Pabalsta ikmēneša izdevumiem pilngadību sasniegušam bērnam, kurš sekmīgi mācās vai studē izglītības iestādē - pilngadību sasniegušam bērnam būs 150 eiro, bet personām, kurām noteikta invaliditāte kopš bērnības - 200 eiro.

Pabalstu bērna uzturam, kuru aprēķina un piešķir, sākot ar dienu, kad bērns ievietots audžuģimenē, Ķekavas domes noteikusi 265 eiro mēnesī līdz septiņu gadu vecuma sasniegšanai, bet no septiņu līdz 18 gadu vecumam - 320 eiro mēnesī.

Pabalsts bērna apģērbam un mīkstā inventāra iegādei katram audžuģimenē ievietotam bērnam mēnesī noteikts 60 eiro līdz septiņu gadu vecuma sasniegšanai un 50 eiro no septiņu gadu vecuma līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai.

Saistošie noteikumi arī nosaka citus atbalsta veidus un nosacījumus to saņemšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.