Menu
 

Pie Inčukalna bibliotēkas uzstādīts grāmatu pakomāts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Siguldas novada Inčukalna bibliotēkā ārkārtējās situācijas laikā, kad lasītāji bibliotēku klātienē nevar apmeklēt, uzstādīts bezkontakta grāmatu un citu izdevumu saņemšanas pakomāts. Tas darbojas pēc līdzīga principa, kā visiem zināmie pakomāti sūtījumu saņemšanai.

Kā skaidro Siguldas novada pašvaldībā, bibliotēkas darbinieks grāmatu pasūtījumu vispirms sakomplektē. Tad, izmantojot speciālu datorprogrammu, reģistrē ievietošanai grāmatu pakomātā. Pēc tam lietotājs saņem īsziņu un, vēlams, 48 stundu laikā izņemt grāmatas. Viss, kas bibliotēkas lietotājam būs jādara, ir – jāpasūta grāmatas bibliotēkās e-grāmatu katalogā vai jāsazinās ar bibliotēku telefoniski. Pakomātā ir iespējams arī grāmatas nodot.

Siguldas novada kultūras centra direktore Jolanta Borīte: “Šis pakomāts paver plašākas iespējas – iecienītās grāmatas no bibliotēkas krājumiem saņemt arī pandēmijas laikā, kad bibliotēku klātienē nevar apmeklēt. Tā ir arī lieliska iespēja saņemt grāmatas ārpus bibliotēkas darba laika. Šis pakalpojums bibliotēkai ļāvis kļūt tuvākai saviem klientiem.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.