Menu
 

Šoferu slimošanas dēļ samazinās sabiedriskā transporta reisus Rīgā

  • Autors:  LETA
Foto - "Rīgas satiksme" Foto - "Rīgas satiksme"

Sabiedriskā transporta vadītāju slimošanas dēļ samazinās sabiedriskā transporta reisus Rīgā, šodien preses konferencē informēja SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa.

Pašlaik no 1500 sabiedriskā transporta vadītājiem aptuveni 330 ir saslimuši. Darbinieki slimojot gan ar Covid-19, gan ar citām slimībām.

Lai nepārslogotu palikušos darbiniekus, pieņemts lēmums par aptuveni 18% samazināt reisu skaitu.

Kā skaidroja Innusa, uzņēmums mēģinās maksimāli izvairīties no reisu samazināšanas rīta stundās, kad ir visvairāk pasažieru, kā arī mazāk samazinās reisu skaitu maršrutos, kuros ir visvairāk pasažieru, piemēram, 3.autobusa maršrutā.

Lielāks reisu samazinājums sagaidāms maršrutos, kuros jau tā ir maz pasažieru. Kā arī tiks atcelti atsevišķi reisi brīvdienās. Tā piemēram, tiks atcelts 1.trolejbusa maršruts, pa kuru jau visu vasaru trolejbusi nekursēja un pasažieri ir izvēlējušies citus maršrutus.

Izmaiņas stāsies spēkā no trešdienas, 3.novembra. Uzņēmums informāciju par izmaiņām reisos izvietos arī pie sabiedriskā transporta pieturām.

Nodrošinātais reisu skaits pēc 3.novembra, joprojām būs tāds, lai salona piepildījums tajos būtu atbilstošs noteiktajam un nepārsniegtu 50% no transportlīdzekļa kopējās ietilpības. Gadījumā, ja tas tomēr tuvosies atļautajam, plānotās izmaiņas ļaus reaģēt un nosūtīt operatīvo rezervi.

Pasažieru plūsma no 22.oktobra, salīdzinājumā ar šī gada septembri, darba dienās ir samazinājusies par 63%, savukārt brīvdienās pasažieru skaits sabiedriskajā transportā sarucis par 68%. Šie dati ir neskaitot noteiktos pārvietošanās ierobežojumus stingrās mājsēdes laikā pēc plkst.20.

Pasažieru plūsmas samazinājums novērots dažādos dienas laikos, tāpēc izmaiņas maršrutos tiks veiktas tā, lai nodrošinātā pakalpojuma apjoms tiktu pielīdzināts pieprasījumam un galvenajiem pārvietošanās paradumiem, kad atsevišķām pasažieru kategorijām ir jānokļūst uz darbu vai mājām.

"Šobrīd "Rīgas satiksmes" saslimušo darbinieku skaits ir sasniedzis kritisku līmeni, tāpēc, lai nodrošinātu pasažieru pārvadājuma pakalpojuma nepārtrauktību, mēs esam spiesti samazināt reisu skaitu. Labāk, lai reisu skaits ir retāks, bet prognozējams, nekā biežāks, bet mēs nespējam tos izpildīt. Tas, protams, būs sarežģījums rīdziniekiem, tomēr mēs aicinām pasažierus nopietni izvērtēt katru braucienu un pēc iespējas atlikt mazāk svarīgus braucienus," sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Jau ziņots, ka 2020.gadā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 173,503 miljoni eiro, kas ir par 9,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 26,9%, sasniedzot 980 886 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.