Menu
 

Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi vairāk nekā 500 iedzīvotāju priekšlikumus 2022.gada budžetam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Ķekavas novada pašvaldība oktobra vidū aicināja novada iedzīvotājus iesniegt savas idejas, ieteikumus, priekšlikumus un risināmos jautājumus, kuru virzībai būtu jāatvēl finansējums 2022.gada budžetam. No novada iedzīvotājiem saņemti vairāk nekā 500 priekšlikumi, kas ir par 100 priekšlikumiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Kā informē pašvaldībā, visvairāk priekšlikumu saņemti par nepieciešamību veikt ceļa seguma atjaunošanu dažādās novada teritorijās, apgaismojuma ierīkošanu, brīvpusdienām skolēniem, kā arī vides labiekārtošanu – spēļu, sporta laukumu un atpūtas vietas izveidošanu.

Šogad īpaši aktīvi bijuši baldonieši – 20% jeb nedaudz vairāk nekā 100 no saņemtajiem priekšlikumiem attiecas uz Baldones pilsētas un pagasta teritoriju. 15% jeb 77 no priekšlikumiem attiecas uz Ķekavas teritoriju, 13% jeb gandrīz 70 priekšlikumi saņemti par vēlamajiem uzlabojumiem Katlakalna un Ziedoņa teritorijās, bet 12% jeb 60 priekšlikumi adresēti Baložu pilsētai. Saņemti aptuveni 50 priekšlikumiem, kas attiecas uz novadu kopumā, piemēram, attiecībā uz sabiedriskā transporta pieturvietām, veloceliņa nepieciešamību un brīvpusdienām izglītības iestādēs. Tāpat aktīvi priekšlikumu iesniedzēji bijuši arī Daugmalē, Dzērumos un Valdlaučos dzīvojošie iedzīvotāji. Arī citas novada apdzīvotās vietas saņēmušas atsevišķus ieteikumus no iedzīvotājiem.

Jau tuvākajā laikā, balstoties uz pašvaldības struktūrvienību un iestāžu iesniegtajiem budžeta pieprasījumiem, kā arī iedzīvotāju priekšlikumiem, darbu uzsāks budžeta komisija. Pēc budžeta komisijas izskatīšanas nākamā gada pašvaldības budžeta projekts tiks nodots atzinumu sniegšanai domes komitejās, bet noslēdzošais etaps būs domes sēdes lēmums, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.