Menu
 

Noskaidroti konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" labākie projekti Ādažu novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv/adazi.lv
Foto – no projektu īstenotāju arhīva/adazi.lv Foto – no projektu īstenotāju arhīva/adazi.lv

Konkursa “Sabiedrība ar dvēseli” ietvaros Ādažu novadā šogad īstenots 21 projekts, tostarp 14 teritorijas labiekārtošanas projekti, seši projekti izglītojošu, kultūras, sporta un sociālo pasākumu attīstībai, kā arī viens projekts kategorijā “Ēku remonts”. Vērtēšanas komisija atzinību īpaši izcēlusi piecus projektus, no kuriem trīs tiks virzīti arī uz apvienības “Sabiedrība ar dvēseli – Latvija” konkursu, liecina informācija novada pašvaldības vietnē.

Labākie projekti kategorijā “Teritorijas labiekārtošana” 

Nereģistrētas iedzīvotāju grupas (NIG) “Velo Draugi” projekts “Pump track Kadaga velotrases izveide

Kadagā, blakus BMX trasei, izveidota jauna neliela izmēra velo trase, kas māca bērniem pārvaldīt velosipēdu, kā arī sniedz iespēju aizraujoši pavadīt brīvo laiku. Trases garums ir 150 metri un platums 1,5 metri. Plānots, ka pamatā to izmantos bērni un jaunieši 4-18 gadu vecumā, tomēr to var izmantot ikviens, kam interesē riteņbraukšana.

Projekta dalībnieki tika piesaistīti smilts un grants izklāšanai, formu veidošanai, blietēšanai, teritorijas sakopšanai un citiem darbiem, kas saistīti ar trases izveidi. Trase veidota starp kokiem, kas padara to interesantāku un vieglāk izmantojamu karstā laikā, jo tā atrodas ēnā. Trasi jau šobrīd aktīvi izmanto lielāki un mazāki bērni, gaidot savus brāļus un māsas, kas trenējas BMX.

Biedrības “Garkalnes olimpiskais centrs” projekts “Garkalnes ciema rekreācijas un Gaujas skatu vietas izveide

Garkalnes ciema parkā tika labiekārtota rekreācijas un Gaujas skatu vieta, sniedzot iespēju iedzīvotājiem pavadīt brīvo laiku pie dabas. Teritorijā tika uzstādīts skatu krēsls 2,5 m augstumā un pēdu refleksoloģijas aplis 7 m diametrā. Mandalas betonēšanas darbi notika vienas dienas laikā, ar betona maisītāju lejot sauso betonu pa ziedlapiņām, tajās liekot dažādu krāsu akmentiņus, lai izveidotu mandalas formu.

Savām rokām Garkalnes ciema iedzīvotāji pārcilājuši 8 tonnas sausā betona un 2 tonnas dekoratīvo akmeņu. Izveidotajos objektos vienlaicīgi var atrasties 4-8 apmeklētāji.

Labākie projekti kategorijā “Izglītojošu, kultūras, sporta un sociālo pasākumu attīstība” 

NIG “ĀMMS pedagogu radošā grupa” projekts “Staro Ādaži

Ādažu Mākslas un mūzikas skolas (ĀMMS) pedagogu radošā grupa kopā ar skolas audzēkņiem (kopā ap 300 cilvēkiem) izgatavoja gaismotus objektus un aksesuārus, lai sniegtu Ādažu novada iedzīvotājiem un viesiem pozitīvas emocijas gada tumšākajā laikā. Kopā ar ĀMMS audzēkņiem tika radītas dažādas gaismas instalācijas (5 lieli gaismas objekti, 21 vidējs gaismas objekts – tumsā spīdošas pastkastītes un 50 mazie gaismas objekti) un izgaismoti objekti, kas rotās ĀMMS priekšpusi tumšajā laikā.

Ideja par vidējo gaismas objektu – tumsā spīdošo pastkastīšu izveidi, radās akcijas “Apglezno savu pastkastīti” iespaidā. ĀMMS audzēkņi bija radījuši vairāk kā 200 ideju skices pastkastīšu apgleznošanai un ĀMMS pedagogu radošā grupa, iedvesmojoties no skaistajiem darbiem, šos pastkastīšu dizainus realizēja Mākslas nodaļas nometnē kopā ar audzēkņiem. Lai iedzīvotājus informētu par radītajiem priekšmetiem, sociālajos tīklos tiks publiskots video ar aicinājumu apskatīt izstādi “Staro Ādaži”.

NIG “Par motivējošu izglītības telpu skolā” projekts “Motivējošas izglītojošas telpas izveide Ādažu vidusskolā

Ādažu vidusskolas 6e.klase, kā arī citi skolēni, kuri mācās pie matemātikas skolotājas Anetes Vaivades un apmeklē pie viņas konsultācijas, ikdienā var novērtēt projekta rezultātu – labiekārtoto mācību klasi. Lai radītu harmonisku, mājīgu, radošu un mācības stimulējošu atmosfēru, minētajā telpā tika pārkrāsotas klases sienas, ievietoti pašu šūti pufi un aizkari, logos uzstādīta vārstu sistēma, veikta esošo skapīšu krāsošana un aplīmēšana ar līmplēvi, uzstādītas žalūzijas un plaukti, uzstādīta LED gaismu virtene, uzlikts spogulis, uzstādīts ziņojumu dēlis, iekārtota tāfeles siena, uzstādītas kartes un bildes u.c. Iekārtotā telpa dod iespēju piemērot daudzveidīgus mācīšanās stilus, kā arī veicina skolēnu mācīšanās progresu ilgtermiņā.

Labākais projekts kategorijā “Ēku remonts” 

NIG “Entuziasti” projekts “Kāpņu telpas remonts Pirmā iela 28

Pirmās ielas 28 kaimiņiem apvienojoties kopīgā grupā, 1-8 dzīvokļu kāpņu telpā tika veikts kāpņu telpas kosmētiskais remonts. No vecās kārtas tika attīrīti, nogruntēti, aizšpaktelēti un nokrāsoti 230 m2 sienu un 90 m2 griestu. Koplietošanas telpa tika sakopta, lai iedzīvotājiem un viņu bērniem būtu tīra un patīkama vide. Kāpņu telpas griesti tika nokrāsoti balti, savukārt sienas – neitrālā kapučīno tonī.

Īstenojot projektu, iedzīvotāji arī vēlējās pateikties tiem kāpņu telpas kaimiņiem, kas šeit dzīvo jau kopš ēkas uzbūvēšanas gada. Šāds kopīgi ieguldīts darbs ir ļoti vērtīgs. Tas veicināja kaimiņu saliedētību un savstarpējo uzticēšanos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.