Menu
 

Banka piešķīrusi aizdevumu miljona eiro apmērā daudzdzīvokļu namu projektam "Ūbeļu nami" Ādažos

  • Autors:  LETA
Foto - ubelunami.lv Foto - ubelunami.lv

Banka "Citadele" piešķīrusi aizdevumu miljona eiro apmērā daudzdzīvokļu namu projektam "Ūbeļu nami" Ādažos, aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji. Bankā minēja, ka aizdevums izsniegts daudzdzīvokļu namu projekta "Ūbeļu nami" otrās kārtas būvniecībai. 

Ādažu daudzdzīvokļu nama pirmās kārtas celtniecībā tika uzbūvēta četru stāvu ēka ar 48 dzīvokļiem, pazemes un virszemes autostāvvietas, kā arī piegulošā infrastruktūra. Projekta otrajā kārtā paredzēts uzcelt otru tādu pašu ēku ar 2-3 istabu dzīvokļiem, kuru platība būs no 40 līdz 60 kvadrātmetriem. Kompleksa atklāšana un nodošana ekspluatācijā paredzēta pa daļām: pirmā 2022.gada janvārī un otra ēka - novembrī. Projekta kopējās izmaksas ir četri miljoni eiro, tostarp bankas "Citadele" aizdevums veido miljonu eiro.

"Lielāko daļu "Ūbeļu namu" iemītnieku veido jaunas ģimenes ar bērniem," pauž būvniecības uzņēmuma "Negocio" un projekta attīstītāja "IKAM Invest" valdes locekle Inga Konovalova.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija) un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.