Menu
 

Ropažu dome aizvieto divus deputātus bez Covid-19 sertifikāta

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Ropažu novada dome 16.novembrī nolēma apturēt divu domes deputātu pilnvaras, kuri līdz 15.novembrim nebija ieguvuši Covid-19 sertifikātu. Pilnvaras uz laiku līdz sertifikāta iegūšanai zaudēja Latvijas Zemnieku savienības (LZS) pārstāvis Edgars Treibergs un Jaunās konservatīvās partijas pārstāve Irēna Krote.

Treiberga vietā domes deputāta amatā stāsies kādreizējais Garkalnes novada mērs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš.  Saskaņā ar pašvaldību vēlēšanu rezultātiem viņš ir ceturtais LZS sarakstā aiz diviem domē ievēlētajiem partijas pārstāvjiem, taču pirms viņa esošie vai nu atteicās kļūt par deputātiem, vai arī viņiem nebija derīga Covid-19 sertifikāta. Krotes vietā deputāta amatu ieņems Ēriks Līdacis.

LETA jau ziņoja, ka Saeima pieņēma likumu "Par pagaidu papildus prasībām Saeimas deputātu un pašvaldību domju deputātu darbam", kas nosaka, ka no 15.novembra apturētas pret Covid-19 nevakcinēto vai to nepārslimojošo pašvaldības domes deputātu pilnvaras.

Likumā noteikts, ka pašvaldības domes deputāta pilnvaras īstenot ir tiesīgs tikai tāds deputāts, kurš līdz 2021.gada 15.novembrim ir ieguvis un uzrādījis pašvaldības vēlēšanu komisijai Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, kā arī deputāts, kurš saņēmis klīniskās universitātes slimnīcas speciālista vai konsīlija atzinumu par vakcinācijas atlikšanu uz noteiktu laiku un uzrādījis sertifikātu par negatīvu veiktā testa rezultātu.

Uz deputāta pilnvaru apturēšanas laiku viņa vietā Pašvaldības domes vēlēšanu likumā noteiktajā kārtībā stāsies nākamais kandidāts, kurš ieguvis sertifikātu. Ja aizvietotais deputāts iegūs Covid-19 sertifikātu, viņš varēs atsākt pildīt deputāta pienākumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.