Menu
 

Ādažu novada domē visiem deputātiem ir derīgi Covid-19 sertifikāti

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai gan Ādažu novada dome bija sasaukusi ārkārtas sēdi par deputātu pilnvarām pēc 15.novembra, konstatēts, ka visiem 15 domes deputātiem ir derīgi Covid-19 sertifikāti.

Līdz 15.novembrim visi deputāti bija iesnieguši informāciju par sertifikātiem, bet viena deputāte bija atsūtījusi neprecīzu informāciju - ciparu kodu. 

Kā paskaidroja domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (LRA), dienu vēlāk deputāte iesniegusi sertifikātu.

Līdz ar to domes sēdē Vēlēšanu komisija noziņojusi, ka visiem deputātiem ir derīgi sertifikāti un nav nepieciešams lemt par kāda deputāta pilnvaru atcelšanu.

Kā ziņots Saeima pieņēma likumu "Par pagaidu papildus prasībām Saeimas deputātu un pašvaldību domju deputātu darbam", kas nosaka, ka no 15.novembra tiek apturētas pret Covid-19 nevakcinēto vai to nepārslimojošo pašvaldības domes deputātu pilnvaras.

Likumā noteikts, ka pašvaldības domes deputāta pilnvaras īstenot ir tiesīgs tikai tāds deputāts, kurš līdz 2021.gada 15.novembrim ir ieguvis un uzrādījis pašvaldības vēlēšanu komisijai Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, kā arī deputāts, kurš saņēmis klīniskās universitātes slimnīcas speciālista vai konsīlija atzinumu par vakcinācijas atlikšanu uz noteiktu laiku un uzrādījis sertifikātu par negatīvu veiktā testa rezultātu.

Uz deputāta pilnvaru apturēšanas laiku viņa vietā Pašvaldības domes vēlēšanu likumā noteiktajā kārtībā stāsies nākamais kandidāts, kurš ieguvis sertifikātu. Ja aizvietotais deputāts iegūs Covid-19 sertifikātu, viņš varēs atsākt pildīt deputāta pienākumus.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.