Menu
 

Izveidots vienots Siguldas novada pašvaldības Sociālās aprūpes centrs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Viens no administratīvi teritoriālās reformas mērķiem ir uzlabot pašvaldību sniegtos pakalpojumus – ar tādu mērķi arī Siguldas novada pašvaldība pieņēma lēmumu par jaunas iestādes – Siguldas novada pašvaldības Sociālās aprūpes centra – izveidošanu.

Kā informē pašvaldībā, Sociālās aprūpes centra struktūrvienības veido apvienoto pašvaldību sociālās aprūpes centri (mājas). Saskaņā ar Sociālā aprūpes centra nolikumu iestādei ir piecas struktūrvienības: sociālās aprūpes māja “Gaismiņas” (Allažu pagastā), sociālā aprūpes māja “Gauja” (Inčukalna pagastā), sociālās aprūpes māja “Pēterupe” (Lēdurgas pagastā), sociālās aprūpes māja “Mālpils” (Mālpils pagastā) un pansija “Krimulda” (Krimuldas pagastā). Jaunveidotajā iestādē ir lielāka iespēja piesaistīt sociālā darba speciālistus, tādējādi nodrošinot kvalitatīvāku sociālās aprūpes pakalpojumu. 

Sociālās aprūpes mājas nodrošina ilgstošus sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus personām ar fiziska rakstura invaliditāti un pensijas vecuma personām, kurām nepieciešama pastāvīga aprūpe un uzraudzība, norāda pašvaldībā. Sociālās aprūpes mājas uzņem personas: kurām Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta sociālā darba speciālists ir veicis izvērtējumu un Sociālais dienests ir pieņēmis lēmumu par pakalpojuma nepieciešamību un pakalpojuma apmaksu, ja persona pati ar saviem līdzekļiem nespēj apmaksāt pakalpojumu un tai nav maksātspējīgu apgādnieku; citās pašvaldībās deklarētas personas, ja šo pašvaldību sociālie dienesti ir pieņēmuši lēmumu par pakalpojuma nepieciešamību un pakalpojuma apmaksu; privātus klientus, par kuru uzturēšanos tiek slēgts līgums ar apgādnieku, kas sedz ar pakalpojuma nodrošināšanu saistītos izdevumus, ja to nevar apmaksāt pats klients.

Lai uzņemtu personu sociālās aprūpes mājā, klientam ir jāraksta iesniegums (piekrišana) par uzņemšanu, jāiesniedz ģimenes ārsta izsniegta izziņa par kontrindikāciju neesamību uzņemšanai vispārēja tipa sociālās aprūpes iestādē un, vēlams, arī informācija par diagnozēm un medikamentiem, kas pacientam ir jālieto. Informāciju par brīvajām vietām sociālās aprūpes mājās var uzzināt, zvanot tieši pakalpojumu sniedzējiem vai uz Sociālās aprūpes centra administrācijas tālruņiem, vai rakstot pa e-pastu.

Pansija “Krimulda” būs ilgstošas sociālās aprūpes pakalpojumu iestāde, kas nodrošinās aprūpi un uzraudzību pašvaldības iedzīvotājiem (personām ar invaliditāti vai pensijas vecuma personām), kurām noteikts I vai II aprūpes līmenis, bet persona dažādu iemeslu dēļ nevar saņemt aprūpes pakalpojumu dzīvesvietā. Šis pakalpojums tiks nodrošināts tikai personām, par kurām lēmumu par pakalpojuma nepieciešamību būs pieņēmis Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests, skaidro pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.