Menu
 

Šomēnes plāno pabeigt būvēt Carnikavas promenādi uz jūru

  • Autors:  LETA
Šomēnes plāno pabeigt būvēt Carnikavas promenādi uz jūru Foto: Carnikavas novada pašvaldība

Līdz septembra beigām plānots pabeigt Carnikavas promenādes uz jūru būvniecības darbus, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Atpūtas takas dabas parkā "Piejūra" Carnikavas novadā būvniecības darbi tika sākti augustā. Darba noslēgumā promenādes garumā tiks izveidotas piecas atpūtas vietas ar soliņiem, velostatīviem un atkritumu urnām, kā arī takas galā pirms kāpu zonas tiks novietota tualete. Paredzēts, ka promenādes betona plātņu raksts ietvers Līvu ceļa konceptu, attēlojot trīs krāsu – melnas, baltas un sarkanas – vilni kā Gaujas un piekrastes simbolu.

Takas kopējais garums ir vairāk nekā 1700 metru. Cauri dabas parkam takai būs betona plātņu segumus, kāpu daļā tiek veidotas koka laipas, bet takas beigās, pirms noejas uz jūru, būs koka skatu platforma. Dabas parkā "Piejūra" ir liegti betonēšanas darbi, tādēļ takas malas tiek stiprinātas ar koka apmalēm un tapām, nomales apberot ar šķembu kārtu.



Promenādes būvniecība norit ar sarežģītu darba organizēšanu, jo vides dienesti lieguši darba tehnikai braukt pa citu maršrutu, izņemot jaunbūvējamo taku. Šī iemesla dēļ nav iespējams organizēt kustību vai materiālu pievešanu pa citām vietām, tāpēc, piemēram, izbraukšana smagajai tehnikai pa taku notiek atpakaļgaitā.

Projekts tiek īstenots pasākumā "Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija "Natura 2000" teritorijās". Projekta kopējie izdevumi ir 447 886 eiro. Būvdarbus veic SIA "Ceļinieks 01".




atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.