Menu
 

Jūrmalas augstākie apbalvojumi piešķirti arhitektam Kronbergam, mācītājam Gusevam un mūziķim Kukuvasam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto, video - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība piešķīrusi 2021. gada augstākos apbalvojumus par īpašu ieguldījumu Jūrmalas attīstībā un kūrortpilsētas vārda popularizēšanā. Goda zīme un tituls “Goda jūrmalnieks” piešķirts arhitektam Andrim Kronbergam un Slokas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājam Aivaram Gusevam, bet apbalvojums “Par mūža ieguldījumu” – dziedātājam, mūzikas autoram un pedagogam Adrianam Kukuvasam, informēja pilsētas pašvaldībā.

Goda zīme arhitektam Andrim Kronbergam piešķirta par izciliem un laikmetīgiem Jūrmalā un Latvijā īstenotiem arhitektūras projektiem, kam raksturīga latviskā identitāte. Viņš īstenojis tādus vērienīgus arhitektūras projektus kā lidostas “Rīga”pārbūve un Latvijas Bankas filiāle Bezdelīgu ielā Rīgā. Savukārt Jūrmalā viņa raksturīgākie darbi ir savrupmājas Ernesta Birznieka-Upīša ielā un pansijas Jūras ielā projekti; Jomas ielas sākumā Majoros atrodas pēc Andra Kronberga projekta tēlnieces Intas Bergas veidotā strūklaka.

Andris Kronbergs ir vienīgais jūrmalnieks, kura vārds ierakstīts Latvijas kultūras kanonā. Par lielu personīgo devumu Latvijas arhitektūras attīstībā un tās popularizēšanā ārvalstīs arhitektam Andrim Kronbergam 2009. gadā piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, ceturtā šķira, – viņš iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku.

Pateicoties Slokas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītāja Aivara Guseva iniciatīvai un darba ieguldījumam, tiek atjaunots viens no senākajiem Jūrmalas dievnamiem, kļūstot par vietu, kur atjaunot garīgos spēkus. Aivars Gusevs vienmēr ir atsaucīgs līdzcilvēku vajadzībām, sniedzot atbalstu dažādās dzīves situācijās un iedzīvinot sabiedrībā kristīgās vērtības. Viņš arī piedalās Jūrmalas pilsētai nozīmīgos notikumos.

Par ilggadējiem nopelniem apbalvojums “Par mūža ieguldījumu” piešķirts jūrmalniekam Adrianam Kukuvasam, dziedātājam, Jūrmalā dibinātās grupas “Menuets” solistam, dziesmu autoram, mūzikas pedagogam un Jūrmalas kultūras dzīves veidotājam. Adrians Kukuvass sarakstījis lielformāta mūzikas darbus, dziesmu ciklus, dziesmas vīru koriem, kā arī roka un populārās mūzikas skaņdarbus. Strādājis par pedagogu Jūrmalas Mūzikas vidusskolā, kur mācījis ģitāras un trompetes spēli, veidojis koncertlekcijas, sarakstījis ģitārspēles mācību grāmatas.

Adrians Kukuvass vadījis un attīstījis arī kultūras dzīvi Jūrmalā, strādājot par pilsētas domes Kultūras nodaļas vadītāju. Adrianam Kukuvasam 2021. gadā piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis.

Kā norāda pilsētas domē, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība piešķīra arī astoņus Goda rakstus par nopelniem un ieguldījumu iedzīvotāju veselības aizsardzībā un aprūpē, kultūras jomā, izglītībā un uzņēmējdarbībā.

Jūrmalas pašvaldība tās augstāko apbalvojumu – Goda zīmi un titulu “Goda jūrmalnieks” – dibinājusi 2015. gadā.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.