Menu
 

Slēpošanas trases gaida pastāvīgu "mīnusu" iestāšanos darba sākšanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas kalnu slēpošanas trases gaida, kad gaisa temperatūra zem nulle grādiem būs vairākas dienas, lai varētu sākt pūst mākslīgo sniegu un sākt sezonu, aģentūrai LETA norādīja aptaujātie slēpošanas trašu pārstāvji.

Cēsu novada atpūtas kompleksa "Žagarkalns" direktors Māris Zvīnis atzīmēja, ka citus gadus sezonu bija iespējams sākt jau novembrī, tomēr šogad tas, visticamāk, varētu notikt decembra sākumā. 

"Tiklīdz iestāsies pastāvīgs aukstums un temperatūra vismaz nedēļu būs mīnusos," teica Zvīnis par laiku, kad "Žagarkalna" trases varētu tikt atvērtas apmeklētājiem.

Viņš atzina, ka iepriekšējā sezonā, kad Covid-19 dēļ vairums izklaides iespēju Latvijā nebija pieejamas, bet ceļošanas iespējas uz ārvalstu slēpošanas kūrortiem - ievērojami mazākas nekā pašreiz, apmeklētāju skaits "Žagarkalnā" bija ievērojams. Vienlaikus Zvīnis atturējās prognozēt, kā ar apmeklētāju skaitu "Žagarkalnā" varētu būt šajā sezonā.

Jautāts par valsts noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem, kas skar arī slēpošanas trases kā pakalpojumu sniedzējus, Zvīnis atzina, ka šajā sezonā tie ir saprātīgāki. Piemēram, iepriekšējā sezonā pie slēpošanas trasēm esošajām kafejnīcām nebija ļauts darboties vispār, bet inventāra noma bija pieejama tikai ārtelpās.

"Žagarkalns" arī šosezon plāno saglabāt tādu pašu apmeklētāju reģistrācijas sistēmu, kāda klientu skaita kontrolei tika ieviesta iepriekšējā sezonā. 

"Domāju, ka mēs to saglabāsim uz visiem laikiem, jo tas atvieglo darbu," teica Zvīnis.

Tāpat viņš norādīja, ka "Žagarkaklnam" nav bijušas problēmas ar prasību darbiniekiem vakcinēties pret Covid-19. 

"Mēs strādājam pakalpojumu sfērā un, protams, kas tāds likās pats par sevi saprotams," sacīja Zvīnis.

Arī Baldones pagasta atpūtas kompleksa "Riekstukalns" vadītājs Ervīns Kišuro sacīja, ka komplekss aktīvu darbu varētu sākt, kad gaisa temperatūra būs zem nulles kādu ilgāku laiku.

Viņš uzsvēra, ka "Riekstukalns" ir gatavs ievērot visas valstī noteiktās prasības, kas saistītas ar Covid-19. Vienīgi jācer, ka tās nemainīsies ik pa divām nedēļām. "Tad gan būs traki," teica Kiškuro.

Tāpat viņš pauda, ka šī sezona būs ļoti atkarīga arī no tā, vai būs "normāla ziema". Kišuro atturējās izteikt prognozes par to, vai apmeklētāju skaits "Riekstukalnā" šosezon varētu būt lielāks vai mazāks.

Kišuro arī atzina, ka pastāv nelielas bažas, vai Covid-19 sertifikāta prasības dēļ nebūs problēmu atrast darbiniekus, kas tiek pieņemti uz sezonu. Savukārt starp tiem, kas "Riekstukalnā" ir pastāvīgā darbā, visi esot ar sertifikātiem.

Tikmēr Engures pagasta atpūtas kompleksa "Milzkalns" vadītājs Viesturs Ošnieks sacīja, ka "Milzkalnā" mākslīgo sniegu uzkrāšanai varētu sākt pūst nākamnedēļ. "Ja viss ies labi, tad domāju, ka decembra sākumā, vidū kaut ko atvērsim," teica Ošnieks.

Viņš prognozēja, ka šajā sezonā "Milzukalna" apmeklētāju skaits varētu būt mazāks nekā iepriekšējā sezonā, jo pašreiz ir plašākas iespējas ceļot uz citām valstīm.

Ošnieks atzīmēja, ka nav zināms, vai slēpošanas trases būs atļauts apmeklēt cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta, tomēr minēja, ka "tas būtu tikai loģiski", jo visas aktivitātes notiek brīvā dabā. Šī iemesla dēļ arī "Milzukalna" nomas punkts strādāšot ārpus telpām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.